torsdag 8 januari 2015

FILM/TV: Big Bang Theory


Nördarnas revanch!

Sju år med Big Bang Theory.
Big Bang Theory, serien om fysikerna Leonard och Sheldon och deras vänner, har nu funnits i sju sagolika säsonger.

Medan sanhället i stort predikar att man ska vara social och socialt kompetent och framgångsrik, hyllar Big BangTheory de som inte alls bryr sig om den sociala kompetensen. Sheldon är stolt över att vara speciell, och de som vill kommunicera med Sheldon får anpassa sig. Sheldon ändrar sig  inte. Aldrig i livet! Leonard, Sheldons bäste vän, är den mest "normale" i serien, seriens "straight guy".
Sedan finns också Howard och Raj och Penny och Bernadette och Amy ...

Big Bang Theory är en av de sällsynta serier som bara blir bättre och bättre med tiden. Vad som verkade vara en perfekt serie i pilotavsnittet (och hela säsong ett) har blivit en ännu bättre serie i och med att det har kommit med fler tjejer i serien. Innan var Penny den ensamma, vackra flamingon som uppvaktades av Leonard, Howard, Raj ... och i stort sett alla killar i serien, utom Sheldon.

Nu finns två söta nördiga tjejer med i serien, Bernadette och Amy, som är minst lika roliga som nördkillarna. Dessutom innebär det att Penny har fått två andra komedienner att spela ut mot.

Leonard och Penny har nu ett någorlunda stabilt förhållande.

Howard och Bernadette är gifta och delar alla problem med varandra.

Kolla även in hur det började ...
Amy och Sheldon har sällskap och åker på Valentine's Day date med Howard och Bernadette.

Raj har börjat kunna snacka med tjejer. Och det är ofta som vännen Howard önskar att han fortsatt hålla tyst. Tjejen i Rajs liv är fortfarande Cinnamon, en söt liten hund, som borde kunna fungera som tjejmagnet.

Kors i taket, att tre av fyra av Big Bang THeory killarna från pilotavsnittet, skulle kila stadigt tre år senare, det kunde man väl knappast ha gissat?

Det är som det gamla sägessättet: det finns alltid kastrull och lock som passar ihop, hur underliga en del kastruller och lock än ser ut!

Vad är roligast under denna säsong?

Roligt är det alltid när huvudpersonerna ska konfrontera sina mödrar (fäder lyser oftast med sin frånvaro) och Leonards problem med sin mamma är sanslöst roliga. Hon kommer givetvis bättre överrens med Sheldon.

Allra roligast är när Raj försöker fixa en skattjakt för alla sina vänner och sätter igång en mördande konkurrens. Han tror att alla blir glada om de vinner, men för att bli glad räcker det inte att vinna ... de andra måste också förlora! De enda som har roligt under skattjakten är Howard och Amy som finner varandra som vänner och sjunger Neil Diamond låtar istället för att tävla.

Julavsnittet kan man se tillbaka på som en Big Bang klassiker och en vänlig drift med It's a Wonderful Life. Vad hade alla vännernas liv varit utan Sheldon? Hade Penny och Leonard ändå fått varandra?

Vad skulle livet vara utan Big Bang Theory? Inte alls lika kul! På nitton minuter får manusförfattarna in så mycket mer roliga situationer och repliker än vad de flesta skribenter får in i en långfilm.

Givetvis finns Star Wars hyllningar med och två av de finaste avsnitten har Star Wars teman. I ett av dem spelar James Earl Jones (han som gjorde Darth Vaders röst) sig själv och blir vän med Sheldon, i ett annat kommer Professor Proton tillbaka som Obi-Wan Kenobi, för att bli Sheldons mentor (men eftersom Sheldon inte tror att han har något att lära går mentorskapet sådär).

May the force be with you! May the forth må vara Star Wars Day, men Big Bang Theory förtjänar en egen dag. För att hyllas och avnjutas med ett maraton och Big Bang Theory mat framför TV:n.


Titel: Big Bang Theory Säsong 7

Medverkande: Johnny Galecki,  Jim Parsons,  Kaley Cuoco,  Simon Helberg,  Kunal Nayyar
Melissa Rauch,  Mayim Bialik


Warner Bros.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.