torsdag 1 januari 2015

FILM: Guardians of the Galaxy - Hooked on a feeling!

Gott Nytt År!
Svensk musik fungerar även i yttre rymden!


All heroes start somewhere.

Peter Quill kallar sig själv för Star Lord. Det är hans superhjälte namn. Men herregud, vad han har svårt för att lära  folk att kalla honom Star Lord. Alla hjältar måste börja någonstans och Quill har en blygsam bakgrund som vanlig, till synes föräldralös pojke på planeten jorden, någon gång på 1980-talet. Och så blir han kidnappad av ett ryndskepp. Som vuxen man ute i rymden försörjer sig Quill på att sno saker på beställning och till varje uppdrag anstränger han sig för att hitta rätt soundtrack på sin Walkman som FORTFARANDE fungerar över tjugo år senare ute i rymden! Kassettbanden har heller inte blivit slitna eller korvat sig. Herregud, detta är science fiction som verkligen kräver mycket av din fantasi!

Guardians of the galaxy har bästa möjliga soundtrack, bland annat Björn Skifs klassikern Hooked on a Feeling med Blue Swede. Quill nämner faktiskt detta band och låttiteln och årtalet i en konversation!

Heja på, svenska band är poppis i framtiden långt ute i universum!

Hela filmen är så rolig som bara en superhjältekomedi kan bli. Trovärdigt? Nej. Fånigt? Ja.
Skrattframkallande? Definitivt!

Marvels universum expanderar längre och längre ut i rymden.

Från Marvel, studion som gav oss succérna Iron Man, Thor, Captain America och The Avengers, kommer nu ett nytt team - Guardians of the Galaxy.

Skådespelarensemblen består av Chris Patt som Peter Quill aka Star-Lord, Zoe Saldana som Gamora, David Bautista som Drax the Destroyer, Lee Pace som Ronan the Accuser, Benicio del Toro som The Colector, John C. Reilly som Rhomann Dey och Glenn Close som Nova Prime.


Guardians of the Galaxy lovar att de kommer att komma tillbaka!

Regi: James Gunn
Titel: Guardians of the Galaxy
Medverkande: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper m.fl.
USA, 2014
Walt Disney Studios Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.