söndag 18 december 2022

LARS MORTIMER : HÄLGE: STORA BOKEN OM RYGGSKOTT – fullsmockat med skojiga seriestrippar

 Ryggskott kan drabba alla ryggradsdjur. Älgar är särskilt utsatta under älgjakten.

Stora boken om ryggskott är det dock snarare jägaren Edwin som lider av akut ryggskott – men ingenting ska få hindra honom från att deltaga i jakten! Inte en sådan pytteliten detalj som att inte kunna stå upprätt. Jakt är jakt. Man kan ju alltid spana på myrorna …

Myran Harry är en återkommande favorit i Hälge serierna. Liksom igelkotten Kotten och de båda ugglorna som gärna kommer med goda råd både om jakt och hornfällning. Vad ska man göra med tappade horn? Skaffa en kniv och börja slöjda?

Späda skott värt att kröka rygg för

Under tiden darrar de små tallplantorna. De vet aldrig när en hungrig älg är på jaktstigen efter späda små skott nästa gång. Skott som det är värt att kröka ryggen för.

Tur för älgarna

Och vad gör människor som får blomsteramplar och rabatter och grönsaksland och fruktträd länsade? Ja, tyvärr är det inte jaktsäsong under den tid som trädgården står i full blom. Tyvärr för trädgårdsentusiasterna. Tur för älgarna.

Tur har också läsarna med detta fullmatade album. Fullsmockat med skojiga seriestrippar. Alla fullträffar är humoristiska – inget skott träffar Hälge. Varken i ryggen eller någon annanstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.