torsdag 22 december 2022

DAN HÖJER : ARKEOLOGDECKARNA OCH DEN STORA GULDRUSCHEN – guldet glimmar i nytt halsbrytande äventyr
Förlag: Bokförlaget Semic
Illustratör: Hedvig Häggman-Sund
Serie: Arkeologdeckarna (del 7)
Genre: Deckare & kriminalhistorier
Antal sidor: 117 sidor
Läsålder: 6-9 år
Format: Kartonnage
Utgivningsdatum: 2021-07-22

Arkeologdeckarna råkar ut för glimrande äventyr över hela världen. Ja. det är inte guld allt som glimmar. Men i det här fallet är det just guld som glimmar.

Det är farbror Valdemars ärkenemesis professor Grävberg som drabbas av guldfeber. Det är upp till farbror Valdemar och hans syskonbarn Marvin, Neffi och Ramses att ta upp jakten och att se till att guldet skyddas. För det vilar en gammal förbannelse över guldet. Guldet blir till sand? Det kan vara värre än så.

Kommer de alla att överleva?
Vad som verkligen är guld värt är vatten. Vilket det är ont om i öknen. Kommer de alla att överleva sitt halsbrytande äventyr? Säkert. Det finns många fler mysterier i världen som behöver lösas av Arkeologdeckarna.

Gulliga och uppfinningsrika teckningar

Farbror Valdemar verkar i alla fall vara släkt med Skalman i Bamse – så många uppfinningar har han med sig – och illustratören Hedvig Häggman-Sund tecknar också för Bamse. Teckningarna är gulliga, skojiga och uppfinningsrika.

Boken finns även som ljudbok – ypperligt inläst av författaren Dan Höjer. Men då får man inte Hedvigs härliga teckningar. Tips: kombinera. Lyssna på Dan Höjer när han läser och följ med i boken samtidigt och titta på bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.