tisdag 29 november 2022

CAMILLA BRINCK : MUSSE & HELIUM - I väntan på tomten - Julmys med barnens favoritmöss!

 

Förlag: Bonnier Carlsen

 

I väntan på nästa del … som kommer att avslöja hur det går för Musse och Heliums sökande efter sina försvunna föräldrar i olika färgglada fantasyvärldar … så kan man ta sig an bilderboken I väntan på tomten. Ett helt fristående juläventyr utan cliffhangerslut i väntan på uppföljare.

I en ramberättelse befinner sig Musse och Helium hemma hos författaren Camilla Brinck (där mössen bor till vardags) och där håller de på med mysiga, musiga julförberedelser. När Helium funderar på om tomten finns så kontrar Musse med en fantasifull saga om hur grannkatten Sigge besökte tomten och hans nissar inför julen.

 Men allt är inte frid och fröjd, det finns en mullvad i organisationen … Bokstavligen alltså. En mullvad som vill förstöra julen. Eller vill han kanske bara få vara med och förbereda och pyssla och hjälpa till?

Boken har ett pedagogiskt inkluderande budskap. Och stora Disneyaktiga färgbilder som förtrollar de minsta barnen med sina överdådiga uppslag.

Den här boken går mycket snabbare att läsa än volymerna i den ordinarie populära Musse & Helium serien. Det tar slut lite, lite för fort … anser målgruppen. Men sedan är det ju fritt fram att fantisera vad de små mössen gör sedan, när det blir jul på riktigt och det visar sig att allt som Musse trodde att han hittade på i själva verket var alldeles sant …

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.