torsdag 4 juli 2019

SCEN: Diggiloo i Malmö - En säker premiär för en av de bästa Diggiloo-årgångarna!


Regi: Sandra Koffner och Lotta Furebäck
Titel: Diggiloo
Medverkande: Arvingarna, Mimi Werner, Jessica Andersson, Brolle, Magnus Carlsson, Thomas Petersson, John Lundvik, David Lindgren och Mariette
Plats: Malmö Arena
Premiär: 3 juli
Turnédatum: 5 juli - 24 augusti
Längd: 3 timmar och 35 minuter, inklusive paus
Arrangör: Krall Entertainment


För 17:e året är det dags för ett gäng folkkära artister att dra ut på vägarna och erbjuda underhållning under årets varmaste månader, inför en bred publik som förhoppningsvis kommer att avnjuta spektaklet på solvarma gräsmattor, i gott sällskap och med en god picknick uppdukad framför sig.

Kort sagt: Diggiloo är tillbaka!

Cirkusen kommer!

Diggiloo är som ett modernt svar på gamla tiders cirkus eller resande tivoli. Karnevalen kommer till stan! Kolla in! Vi måste se! 

Det hela är som ett stort musikaliskt nöjesfält som packas upp, där det finns "åkturer" som passar de flesta åldrar och de flesta smakinriktningar.

Man ska ju alltid presentera nya åkturer, men man får inte glömma bort de gamla favoriterna!

Från förra året så har man sparat publikfavoriten Mariette och Diggiloo-ledaren David Lindgren. Han är numera ett säkert Diggiloo-kort och fungerar som kombinerat popsnöre, konferencier, Lasse-Holm- kopia och "ögongodis". I alla fall enligt honom själv.

Magnus Carlsson kommer hem igen

Gamla godingar som nu "kommer hem" till Diggiloo igen är Magnus Carlsson - som givetvis framför sin mega-hit Kom hem! - och Jessica Andersson, också känd som "mamma Diggiloo" för att hon har varit med så många gånger. 

Thomas Petersson är en folklig, återvändande komiker som direkt får respons från publiken. Han undervisar också publiken i "alldans", tillsammans med David Lindgren. Thomas Petersson och Mariette är förresten båda från Halland --- så detta är med andra ord ett starkt favorit-år för hallänningarna!

Rookies är Arvingarna och Mimi Werner och den nye Melodifestivalvinnaren (och Lejonkungen!) John Lundvik.

120 år gamla rookies

Rookies? Arvingarna? Ja, faktiskt, i Diggiloo-sammanhang.

Annars firar de 30-års jubileum som band och det märks att gänget tillsammans har 120 år av scenrutin.

Som vanligt när det gäller Diggiloo så blir det många covers och hyllningar. Vad är inne just nu? 

Trendig filmmusik är Shallow (Lady Gagas hit från A Star is Born) som framförs som duett och en massa Queen-musik (känd från Bohemian Rhapsody) som bland annat framförs som intro (Don't stop me now) och som fiolmusik och som potpurri.  Olika medleys där alla artisterna är med - inklusive komikern Thomas Peterson - omfattar allt från rockmusik till känd svensk dansbandsmusik. Och hör och häpna, det blir till och med ett medley med operahits, där Mariette drar det längsta strået!

Egna hits packas upp

Men enbart covers gör ingen lyckad kväll och tack och lov har en del av artisterna egna hits i bagaget att packa upp.

En höjdpunkt som får publiken att dansa är Alcastar med Magnus Carlsson.

Kostymer byts hela tiden, och scenen förändras hela tiden, med hjälp av ljuseffekter och storbildskärm. Under Alcastar får man till exempel intrycket av att vara i en stor, glittrig discobubbla och Magnus själv är iklädd en silverfärgad, rymdglänsande disco-outfit.

Med så många artister så får man inte se nog av sina favoritartister --- eller så tvingas man upptäcka nya artister.

Det är som med blandgodis. Alla bitarna är inte lika stora favoriter.

Gott och blandat med hög lägstanivå

Men årets påse med gott och blandat har en hög lägstanivå, tack vare många bra och rutinerade artister. Många av dem har tagit sommarledigt från sina egna turnéer. 

Till hösten kan du till exempel se Magnus Carlssons egen show på Cirkus i Stockholm, Arvingarna kommer att fira 30-års jubileum med sin krogshow, Jessica fortsätter sin dejtingshow och förra årets Diggiloo-favorit Ola Salo kommer med sin Rondo-show både till Malmö Arena och Hamburger Börs. 
Sommaren är som sagt kort, men hösten är även den full av musik och fina shower, serverade av Diggiloo-stjärnorna.

Stort jubel för nykomlingen i laget

När  det gäller John Lundvik --- han må vara ny i spelet, men han visar redan tecken på att ha allt som krävs för att bli en rutinerad och folkkär artist och publiken möter honom med ett jubel värdigt avgörande mål i fotbolls-VM.

Nu fattas det bara att Lasse Holm ska uppenbara sig i ett rökmoln och säga: En dag kommer allt detta att bli ditt! så är Lejonkungen-illusionen komplett!

Ända fram till den 24 augusti kan du se Diggiloo - sommarens somrigaste turné! - någonstans i Sverige!

BG

Här kan ni se Diggiloo:
Eksjö 5/7, Linköping 6/7, Vårgårda 7/7, Gränna 11/7, Bromölla 12/7, Ystad 13/7, Varberg 14/7, Vagnhärad 18/7, Rättvik 19/7, Järvsö 20/7, Västervik 25/7, Borgholm 26/7, Båstad 27/7, Vänersborg 28/7, Gotland 30–31/7, Höga Kusten 2/8, Älvsbyn 3/8, Karlskoga 9/8, Tibro 10/8, Gävle 16/8, Stockholm 17/8, Uppsala 23/8, Eskilstuna 24/8.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.