torsdag 25 juni 2015

FILM/TEATER: Brännvin i kikar'n! Stjärnspetsad buskis!

Stjärnspetsad buskis från Vallarna!
Har jag gömt brännvin i kikaren?

Det här är en av de bästa buskisarna någonsin från Vallarna! Superkul hela tiden och med många duktiga humorskådisar i huvudrollerna.

Siw Carlsson spelar smart tant (en paradroll hon gör med den äran) och man får dubbelt upp av den talangfulle Robin Stegmar, som spelar tvillingbröder som båda är mäklare. För de som ofta återvänder till Vallarnas friluftsteater finns det många av veteranerna som återvänder ... mest populär är väl den förvirrade brevbäraren Dag-Otto, spelad av Jojje Jönsson. Denna  gång iklär han sig cowboy hatt.

Det här är helt enkelt buskis som funkar. Någon försöker luras, någon annan blir lurad, och någon är ständigt på jakt efter gömt brännvin.

Snälla karaktärer belönas på slutet, och rätt personer får varandra och lever lyckliga i alla sina dagar.

Och Dag-Ottos smörgåsar blir uppätna i kohagen.

Alltihop är trevligt, folkkärt gemyt!

Att beskriva handlingen är inte lätt, men det är som vanligt många förveckligar.

Bröderna Bert och Holger ska sälja sitt föräldrahem då båda är i behov av pengar. Berts plan är att ta hela summan själv och lämna sin bror utan. Holgers fru, Stina, börjar ana att något är lurt men då Bert har en hållhake på henne så blir det svårt att sätta åt honom.

Under tiden som huset har stått tomt så har grannarna, Våge och hans dotter Wilma, tagit hand om huset. Och eftersom Våge och Wilma har det lite skralt så har de helt enkelt sålt sitt hus och flyttat in där, helt utan att informera bröderna om detta.

Bert har tagit dit en mäklare, Jarl, som lyder hans minsta vink. Problemet är att Jarl har glömt kontraktet så nu kommer hans assistent dit med det, assistenten är också Jarls tvillingbror Henry. Nu blir det svårt att veta vem man kan lita på. Till råga på allt så hamnar byns brevbärare, allas vår kära Dag-Otto Flink, mitt i husförsäljningen. Med sig har han den nyinflyttade Florence som har en helt egen agenda.


Allt löser sig på slutet --- och på något sätt har alla blivit lyckliga på sitt sätt!

Wilmas kärlekshistoria med tvillingen Henry och repliken "men du är ju torr"! är något av det roligaste i Vallarnas historia!

Rekommenderas!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.