måndag 15 juni 2015

FILM: Natt på museet 3 - Gravkammarens hemlighet - ett farväl till magin

Sista natten med gänget!

One final night to save the day!

Förbered dig på den galnaste natten hittills när allas vår favoritnattvakt Larry beger sig ut i världen med sina udda vänner från New York. Den här gången träffar de en massa historiska personer från The British Museum i London och tillsammans ger de sig ut på en äventyrlig jakt för att rädda magin som ger dem liv på natten.

Det är så med Natt på Museet filmerna att man vet vad man får vid det här laget. Samspelet mellan Ben Stiller och Ricky Gervais sitter som en välimproviserad smäck! Den busiga lilla apan kommer att smälla till någon - eller kissa på någon. Denna gång under en lille-putt eldsvåda, som tagen från Gullivers Resor. Texas Cowboyen (Owen Wilson) och Romaren Octavius (Steve Coogan) kommer att smågräla, tills de slutligen visar hur mycket de gillar varandra i en gnabbig bromance.

Och dinosaurieskelett kommer att jaga våra hjältar genom museet.

I denna sista del i trilogin åker hela gänget till London, för att rädda den magiska plattan från att rosta sönder. Svaret till hur magins ska räddas finns i Egyptiska avdelningen på Brittiska museet. Nya karaktärer den här gången är Sir Lancelot (Dan Stevens från Downton Abbey) och en brittisk nattvakt (komikern Rebel Wilson). Och Ben Stiller har en extra roll som en ny neanderthalare.

Robin Williams gör en av sina sista roller här som president Teddy Rosevelt. Det här är sista natten med gänget, och på grund av Robin känns detta extra sorligt.

En vemodig komedi, som ofta är riktigt rolig längs vägen. Den enda som inte tillför något är Ben Stillers karaktärs son --- varför ska nattvakten släpa med sig familjen för? --- som inte tillför något vare sig till handligen eller humorn.

Det är sällsynt med familjefilmer som verkligen är familjefilmer och det här är kul och busigt för hela familjen.

Bästa scenen? När Sir Lancelot stormar musikalen Camelot och inser att det inte är på riktigt.

För övrigt så spelar Alice Eve (Star Trek) och Hugh Jackman (Wolverine) sig själva, som skådespelare som har rollerna som Guinnevere respketive Kung Arthur i Camelot.

Att hitta den heliga gralen är inte lätt. Men den heliga humorgralen kommer gänget mycket nära här!


Utgåvan har både svenskt och engelskt tal, samt textning.

Regi: Shawn Levy
Titel: Natt på Museet - Gravkammarens hemlighet
Medverkande: Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Steve Coogan, Ricky Gervais,
Dan Stevens, Rebel Wilson, Skyler Gisondo, Rami Malek, Patrick Gallagher, Mizuo Peck, Ben Kingsley, Crystal the Monkey, Dick Van Dyke, Mickey Rooney
USA, 2014
FOX-Paramount

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.