onsdag 24 juni 2015

FILM: Jackie & Ryan - en lågmäld musikalisk pärla!

Love is music. Music is love.

Katherine Heigl (Grey’s Anatomy) och Ben Barnes (Narnia) har huvudrollerna i detta romantiska drama, där kärlek uppstår som ljuva melodier till tonerna av fin autentisk folkmusik.

Den vackra Jackies tillvaro som lovande sångerska i New York kom till ett abrupt slut när hon blev gravid. Hon är nu ensamstående mamma och bor i Ogden, Utah, där limousiner och champagne ersatts av oro och en ekonomi i spillror. När musikern Ryan kommer till stan andas han liv i Jackies drömmar, men är han redo att ta tag i sitt eget liv?


Jackie & Ryan är, kända skådespelare till trots, en lågmäld, fin liten film som man lätt riskerar att missa, eftersom det finns andra filmer som skriker högre och marknadsförs mer.

Men det här är en liten pärla till film, där allting är vanligt, och personerna verkar vanliga, istället för filmstjärnor som låtsas vara vanliga.

Av titeln att döma kan man tro att Jackie är huvudperson, men det är egentligen Ryan som vi får följa, från det att tåget dönar in på stationen, tills dess att han ser Jackie, som förändrar hans liv, och tills slutligen han har fått mod att sjunga sina egna sånger (tack vare Jackie) och hon har fått mod att sätta sig upp mot sin exman ... Det är inte helt klart att de båda två "ska få varandra", som Jackie säger till sin dotter: Ibland passar bara någon genom ens liv för att de hade något viktigt att säga.

Både Katherine Heigl och Ben Barnes sjunger ypperligt, en hyllning till folkmusik, landsbygden och människor som strävar vidare, år efter år.

88 underbara minuter i en eftertänksam film, som utan stora åthävor får sagt mer än de filmer som just nu skriker högt och brev ut sig mest.

Regi:Ami Canaan Mann
Titel: Jackie & Ryan
Medverkande: Ben Barnes, Katherine Heigl, Sheryl Lee, Emily Alyn Lind m.fl.
USA, 2014
Noble Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.