fredag 17 januari 2014

Pain and Gain - a true story

Ja, Michael "Transformers" Bay
kan göra "en liten film" ......

Att vara PT, personlig tränare, innebär ofta att träna personer som är rika, berömda och som har "allt". De som "uppnått" den amerikanska drömmen.

Hur ska man som personlig tränare få en del av den kakan? Två svenska PT .exempel är ju att gifta sig med den man tränar: det fungerade både för Kronprinsessan Viktorias tränare och Markoolios tränare.

PTn Daniel Lugo har en helt annan plan. Han tänker helt enkelt ta över en av sina klienters tillgångar. Hus, bil, båt, hundar ... extra miljoner på Bahamas. Rubbet!

Allt han behöver göra är att få sitt offer att skriva över allt på honom. Allt han behöver är två pålitliga kumpaner.
Allt han gör påminner om en Jönsson ligan film med mycket höga - och dödliga - insatser!

Kumpanerna är inte speciellt pålitliga och de är dessutom klantiga. De tar t.ex. fel bil på parkeringen när de ska kidnappa offret och springer sedan runt och ser fåniga ut i sina Halloweenkostymer. De klarar inte av att hitta sitt mordoffer på sjukhuset. De klarar inte av att läsa kartan ...

Och när en av kumpanerna grillar avhuggna kroppsdelar och samtidigt vinkar glatt till en snygg granne dyker texten "this is still based on a true story" upp i rutan.

Det här är den amerikanska drömmen när den går fel. De tre kroppsbyggarna har mycket muskler men inte mycket hjärna - ändå lyckas de ta över hus, hund, bil, båt ... ALLT från sitt offer.

Ändå tar pengarna slut och de måste göra om sin kupp igen, men med nya offer ...

Mark Wahlberg, Antony Macke och Dwayne Johnson spelar de tre kroppsbyggarna som gör allt för att vinna rikedom och berömmelse. Till sist blir de i alla fall berömda. Mark Wahlbergs karaktär Lugo strålar av lycka när han ser hur många poliser som kommit för att ta fast honom - NU lägger folk äntligen märke till honom, NU har han fått respekt! Lika förvånad ser han ut när dödsdomen förkunnas. HUR kunde det gå så snett, jag hade ju en plan!

Ja, Lugo hade alltid en plan för allt, men den var långt ifrån "lysande Sickan!"

Det här är en ovanlig film för att vara av Michael Bay, en "billig" film på 24 miljoner dollar, med tre stora stjärnor i huvudrollerna och med ett briljant manus baserat på en gediget arbete, en avhandling skriven av en författare som följde de vansinniga rättegångarna i Miami under fem år ...

Filmen är kort sagt lysande!

Fakta:

Titel: Pain & Gain

Regi: Michael Bay

Medverkande: Mark Wahlberg  Dwayne Johnson  Anthony Mackie  Tony Shalhoub  Ed Harris m.fl.

USA, 2013

DVD, FOX-Paramount

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.