måndag 4 mars 2019

SCEN: Från Broadway till Duvemåla - Succén som återvänder!


Från Broadway till Duvemåla går in på fjärde året:

Ny Sverigeturné för fulla hus
“Från Broadway till Duvemåla” är succéföreställningen där stora känslor möter lika stora röster i de mest älskade hitsen från musikalernas värld. Allt startade som en engångsföreteelse när sångerskan Viktoria Tocca satte upp den på Berwaldhallen i Stockholm våren 2016 – nu, tre år senare, är förberedelserna inför den sjunde och åttonde säsongen i full fart.

”As close as you can get to Broadway or West End”– Broadway World –


Viktoria Tocca & Niklas AsknergårdÄnda sedan starten har ”Från Broadway till Duvemåla” spelat för utsålda hus. Årets turné besöker över 40 orter och sträcker sig från Piteå i norr till Ystad i söder via Dalhalla utanför Rättvik och Cirkus i Stockholm. Många av orterna återkommer man till för både andra, tredje, fjärde och femte gången, som exempelvis Helsingborg, Ystad, Göteborg, Stockholm, Växjö och Vara. Flera av vårens föreställningar är redan slutsålda och på några orter har man satt in extra föreställningar.

Nyckeln till framgångNyckeln till framgången för Sveriges kanske mest omtyckta turnerande musikalföreställning är i själva verket ett helt nyckelskåp. ”Från Broadway till Duvemåla” bjuder sina besökare på förstklassig underhållning av artister i världsklass – vilka som medverkar växlar från säsong till säsong. Älskade musikalklassiker från bland andra ”Phantom of the Opera”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Kristina från Duvemåla”, ”Grease”, ”Lejonkungen” och ”Cats” blandas med nya favoriter från musikaler som ”The Greatest Showman” och ”A Star is Born” i repertoaren som är under ständig utveckling. Allt detta gör varje säsongs föreställning unik för återkommande besökare i hela landet.

Viktoria ToccaBakom ”Från Broadway till Duvemåla” står musikalsångerskan och superentreprenören Viktoria Tocca som under hösten 2018 sågs i både Stockholm och Malmö i den svenska uppsättningen av Broadway-musikalen ”Broarna i Madison County”, som hon för egen maskin tog till Sverige i den första godkända översättningen någonsin.
Viktoria Tocca har av amerikansk press sagts ha en av vår generations vackraste röster. Hon fick stor uppmärksamhet när hon knep huvudrollen som Sissi vid världspremiären av musikalen ”Ludwig II” i Tyskland 2000-2001, och hon är en utav de yngsta sångerskor någonsin att bli godkänd av Andrew Lloyd Webber att göra huvudrollen Christine i ”Phantom of the Opera” som hon spelade i den danska urpremiären och två år framåt.
I Sverige har vi bland annat sett henne som en av finalisterna TV3:s ”West End Star”, som Cecilia i ”Musikäventyret Arn de Gothia” på Dalhalla och som Hanna i Åsa Jinders musikal ”Det hände i Hårga”. Viktoria har uppträtt under flera stora internationella sportevenemang, som Europamästerskapet i konståkning och Stockholm International Horse Show. Hon har släppt fyra fullängdsalbum, en jul-EP och medverkat på åtskilliga samlingsskivor, som tyska ”Superstars des Musicals”, och är idag en flitigt bokad sångerska över hela världen med turnéer i både Europa, USA och Asien i bagaget. 
2016 fick hon IFPI Hongkongs pris som bäst säljande klassiska artist för albumet ”Dark Waltz”.
Vårens ensembleVårens ensemble består förutom Viktoria Tocca av Laila AdèleNiklas AsknergårdMalena Tuvungoch Joachim Bergström. De fyra förstnämnda fortsätter till hösten, då tillsammans med Alexander Lycke. Under våren ersätts Joachim Bergström av Martin Kagemark i Uddevalla och Skövde.

Laila Adèle – En av våra mäktigaste soulröster som både släppt skivor signerade av Peter Swartling, deltagit i melodifestivalen, haft huvudrollen i ”Jekyll & Hyde” på Malmö Opera och legat på Svensktoppen med låten ”Blame it All on You”.

Niklas Asknergård – En av Sveriges mest framgångsrika artister på Londons musikalscener där han bland annat haft stora roller i ”Phantom of the Opera”, ”Les Misérables” och ”Miss Saigon” som han även turnerade med i Storbritannien. Han har spelat titelrollen i ”Sweeney Todd” på Stockholms Stadsteater och synts i en mängd tv-program bland andra Så ska det låta, Allsång på Skansen och Melodifestivalen.

Malena Tuvung – Huvudroller i musikaler som ”Jekyll & Hyde” på Malmö Opera och ”Cats” på Cirkus i Stockholm samt medverkat i Allsång på Skansen. Efter att ha studerat på Balettakademien i Göteborg har hon bland annat varit solist på Wallmans salonger i Köpenhamn. Malena är också aktuell med sin egen soloföreställning ”Evergreen – en hyllning till Barbara Streisand” producerad av Viktoria Tocca.

Joachim Bergström – Sångare och musikalartist som medverkat i bland annat ”West Side Story”, ”Skönheten & Odjuret”, ”Hair”, ”Carmencita Rockefeller” och ”Elvis, Cash, the Killer & Me”. Joachim har även spelat in två soloalbum, tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet och medverkat som sångare i Let’s Dance.

Alexander Lycke – Hårdrockaren som 2016 utsågs till Sveriges bästa sångare av Sweden Rock Magazine ansluter sig till ensemblen till hösten. Men ni kan vara lugna, det är inte bara rock han kan – han har briljerat i flera stora musikalroller i både Sverige, Finland, England och Tyskland som ”American Idiot”, ”Hair”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Ringaren i Notre Dame”, ”De tre musketörerna” och ”Les Misérable”. Just nu är Alexander aktuell i rollen som Anatolij i ”Chess” på Svenska Teatern Helsingfors.

Martin Kagemark – Utbildad vid Balettakademiens musikalartistutbildning i Göteborg och har haft roller i bland andra ”West Side Story”, ”42nd Street”, ”Jekyll & Hyde”, ”Miss Saigon”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Evita” och ”Livet är en schlager”. Som medlem i Melodifestivalens huskör har Martin backat över 100 bidrag och medverkat i Eurovision Song Contest. Hans showgrupp Schlagerfeber turnerar runt om i landet.

OrkesternUnder ledning av kapellmästare Carina E Nilsson ser vi Fredrik Bergström på trummor, Condrad Boqvist på gitarr och Magnus Eugenson på bas.
Turnédatum ”Från Broadway till Duvemåla” 2019
Konserten är 2:30 lång inkl 20 min paus (ingen paus i Rättvik/Dalhalla)

Ekilstuna – Lokomotivet 
15 mars kl 19:30
Askersund – Sjöängen 16 mars kl 19:30
Linköping – Konsert & Kongress 17 mars kl 16:00
Piteå – Studio Acusticum 21 mars kl 19:30 – 
slutsålt
Skellefteå – Nordanåteatern 22 mars kl 19:30 – 
slutsålt
Kramfors – Kramfors Teater 23 mars kl 19:30 – 
slutsålt
Hudiksvall – Kulturhuset Glada Hudik 24 mars kl 16:00
Vara – Vara Konserthus 27 mars kl 19:30 – 
slutsålt
Helsingborg – Sundspärlan 28 mars 2019
Ystad – Ystad Teater 30 mars kl 19:00 – 
slutsålt
Ystad – Ystad Teater 31 mars kl 19:00 – 
fåtal biljetter kvar
Uddevalla – Östraboteatern 3 april kl 19:30 – 
slutsålt
Göteborg – Draken 4 april kl 19:30 – 
slutsålt
Skövde – Skövde Stadsteater 6 april kl 19:30 – 
slutsålt
Växjö – Växjö Konserthus 7 april kl 16:00
Rättvik – Dalhalla 10 augusti kl 19:30
Nyköping – Culturum 20 september kl 19:30
Västerås – Västerås Konserthus 21 september kl 19:30
Gävle – Gävle Konserthus 22 september kl 16:00
Skellefteå – Nordanåteatern 25 september kl 19:30
Bollnäs – Stora Salen, Kulturhuset 26 september kl 19:30
Östersund – Storsjöteatern 27 september kl 19:30
Sundsvall – Tonhallen 28 september kl 19:30
Umeå – Idunteatern 29 september kl 16:00
Falköping – Falköpings Stadsteater 4 oktober kl 19:30
Borås – Åhaga 5 oktober kl 19:30
Ängelholm – Jarl Kullescenen 6 oktober kl 16:00
Kalmar – Kalmarsalen 11 oktober kl 19:30
Karlskrona – Konserthusteatern 12 oktober kl 19:30
Malmö – Malmö Live 13 oktober kl 16:00
Falun – Kulturhuset tio14 17 oktober kl 19:30
Örebro – Örebro Konserthus 18 oktober kl 19:30
Karlstad – Scalateatern 19 oktober kl 19:30
Uppsala – Uppsala Konsert & Kongress 20 oktober 18:00
Vara – Vara Konserthus 23 oktober kl 19:30
Kungsbacka – Kungsbacka Teater 24 oktober kl 19:30
Värnamo – Gummifabriken 25 oktober kl 19:30
Jönköping – Kulturhuset Spira 26 oktober kl 19:30
Göteborg – Draken 27 oktober kl 16:00
Norrköping – Stora Salen, Louis de Geer 31 oktober kl 19:30
Uddevalla – Östraboteatern 1 november kl 19:30
Stockholm – Cirkus 3 november kl 16:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.