torsdag 14 mars 2019

Ödesryttarna: Jorvik kallar - Diskbänksfantasy möter klassisk hästbok!


Författare: Helena Dahlgren

Titel: Ödesryttarna. Jorvik kallar.

Serie: Star Stable (del 1)

ISBN: 9789163899553

Förlag: Bonnier Carlsen

Utgivningsdatum: 2018-05-02

Star Stable är ett ENORMT populärt spel, det har över en miljon användare bara i Sverige (och tretton miljoner till i övriga världen ...) Nu har det spelet blivit en bokserie, och succén verkar given på förhand.
THE GAME IS ON!

Hästarna i den här världen är som en blandning av sagolika drömhästar, egensinniga islandsponnyer och My Little Ponies. Det vill säga: ingen färgkombination är onormal!

Helena Dahlgren lyckas grunda Star Stable världen i ett slags realism, inledningsvis känner man att allt är på riktigt, trots att både Jorvik och de färgglada hästarna är så uppenbart påhittade.

Jag tror att det beror på att svenska författare är så oslagbart bra i genren Diskbänksfantasy.

Tänk Cirkeln-trilogin, Norra Latin, PAX-serien ... Hur utflippade saker som helst kan hända, bara det är grundat i en övertygande vardag, och man köper det. Rätt av.

Huvudpersonen som man får följa inledningsvis heter Lisa. 

Lisas pappa har fått ett nytt jobb och flytten går till Jorvik, denna magiska och vackra ö, med överjordiskt tjusiga hästar. Fast Lisa har slutat rida efter en familjetragedi. Men ödet vill att Lisa kommer upp på hästryggen igen eftersom hon är den fjärde utvalda Ödesryttaren (Detta är inte någon spoilervarning i alla fall inte om du spelat spelet någon gång, ALLA vet att de ska vara fyra!)

Lisas nya vänner Linda, Alex och Anne är de andra tre Ödesryttarna.

Tillsammans står de på den goda sidan, men mörka magiska krafter samlas och motståndarna blir fler och starkare de också ...

Det här är en kul fantasy-hästbok och en kul origin-story som handlar om att hitta sig själv och sina inre magiska krafter och att lita på sina vänner och att få svar på den eviga fantasy-frågan: Vem är jag?

Tips: Läs denna bok FÖRST innan du kastar dig över den NYA Ödesryttar-boken!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.