torsdag 14 mars 2019

Pysseldax: Jag odlar med Elin Ek!

Författare: Elin Ek
TitelJag odlar - inomhus, på balkongen och i trädgården
ISBN: 9789178031740
Rekommenderad ålder: 9-12 år
Antal sidor: 109
Förlag: Bonnier Carlsen

Utgivningsdatum: 2019-03-04


Jag odlar är en härligt positiv och peppig bok av Elin Ek! Boken låter precis som hon!

Hela boktiteln är: Jag odlar - inomhus, på balkongen och i trädgården och det är ju toppen att ALLA får vara med och odla, detta är alltså inte en traditionell "trädgårdsbok". Men ändå. Det här är en trädgårdsbok som man önskar att man hade haft när man började bli intresserad av frön och blommor och sånt, eftersom den är så härligt opretentiös och livsbejakande. Bara att tuta och köra liksom. Många trädgårdsböcker krånglar till det lite i onödan och ibland verkar det nästan oöverstigligt svårt att få till något fint.

Här finns massor av bra tips på saker som blir fint och gott och som går (relativt) lätt och snabbt att odla.

Och detta är ändå bara en tredjedel av boken!

Sedan finns en tredjedel med kul pyssel och en tredjedel med gott pyssel ... alltså saker man kan göra och baka och laga med det som man odlat. Och om man inte orkar vänta, får man väl köpa gurkor, rödbetor och annat och testa recepten  direkt. Brownies med rödbetor i och den rosa grädden (helt naturligt gjort med lite rödbetssaft) blir en jättefavorit här hemma.

Det här är en bok som passar för nästan alla åldrar (ja, 0-3-kategorin är kanske är lite ungt ...) där praktiskt taget alla kan hitta något kul och något gott och mysigt att göra ...

Och istället för att kolla om det kommit in några nya spännande meddelanden på mobilen så går man plötsligt och kollar om det kommit upp några nya skott i krukorna ...

Heja Elin Ek!

PS. Jag skulle vilja tillägga att det här är snabbt och enkelt pyssel --- men vad som är snabbt och enkelt beror så klart på hur händig du är. Det fina flätade armbandet (som kan göras med eller utan blommor) ska vara lätt, men undertecknad (som är  över 12 år) lyckas bara göra en garnhärva. Nåja, man kan säkert sticka in lite blommor i garnhärvan istället ...  !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.