onsdag 25 juli 2018

SCEN: Kärleken till Lena Philipsson är evig! - Och visst har Lena ett speciellt förhållande till Liseberg?Kärleken är evig - Lenas extranummer på Liseberg!


Artist: Lena Philipsson
Konsert: Sommarturné
Plats: Liseberg
Publik: 11 000 +
Stämning: 35 +

Kärleken är evig när vi är tillsammans, ingenting är större än det här ...
Så kan man sammanfatta en kväll med Lena Philipsson på Liseberg, med hennes egna sjungna ord.
Eller Per Gessles. 

Här kommer alla mega-hits på en och samma gång! 
Och alla känslorna i Lenas låtar åker berg-och-dalbana under en och samma kväll!
En 70 minuter lång spelning på Liseberg förvandlas till en enda lång hitkavalkad. 
Den eviga kärleken sparas till extranumret.

I publiken finns de som minns Lena Philipson när hon slog igenom just med Kärleken är evig och när hon drog ut i folkparkerna --- som hade sin storhetstid på den tiden. Man kunde komma nära stjärnorna och se varenda min när de tolkade sina kända låtar. Lena spelade även på Liseberg, året var 1986 när hon intog de gröna kaninernas högborg för första gången, och till skillnad från de flesta folkparker lever och frodas Liseberg än idag - och livemusiken och alla kända artister som kommer till på Stora Scenen och Taubescenen är stora dragplåster.

Allsång med Dansa i neon!

Lena Ph har på senare tid nästan blivit synonymt med kritikerrosade krogshower --- det är härligt att se henne gå "back to the roots". En klassisk sommarturné under "juni, juli, augusti" har Lena inte gjort på en halv evighet. Eller noga räknat: tolv år.

Från bara några plusgrader i Kiruna, till sommarens rekordvärme med 35 plusgrader på Liseberg. En klassisk sommarturné har, till skillnad från krogshower, inga möjligheter att kontrollera miljön kring artisten.

Publiken längst fram vid kravallstaketet har väntat på insläpp sedan 16.00 på eftermiddag. I stekande sol och 30-någonting plusgrader. 20.00 går konserten igång. Det har inte blivit märkbart svalare.

Dans och allsång med Lena.

Lena Ph omger sig med ett kanonband - rent bokstavligen, hon står mellan två gigantiska trumset - och det blir gott om tillfällen för både taktfast dans och högljudd allsång under kvällen. 

Lena på Liseberg. Bör Lotta känna sig hotad?

Mellansnacken passar inte så jättebra till en stor utomhusturné, det är som om Lena fastat i krogshow-jargongen - som inte fungerar till en stor publik där det finns ett helt hav att nå ut till. Och som inte heller passar så bra på ett ställe där kaninerna next-door just håller på att säga godnatt till sina fans.

Allsången blir lite ljummen.

Publiken vill hellre höra stjärnan sjunga. Det är därför de stått i stekande sol i X antal timmar.

Selfies med fans plus scen-Lena i bakgrunden fångar ofa Lenas rumpa. Som hon svänger på rejält när hon står mellan de båda trumseten och får feeling. Men ibland placeras den valsvarvade rumpan på en pianopall, och då blir det andra tongångar. 

Lena lever sig in i musiken.

Från 1986 till 2018 --- från Liseberg till Liseberg --- Lena Ph har hållit sig på topp sanslöst länge och lagt till generation efter generation till sina fans. 21 låtar med Lena Ph har legat på topp på svensktoppen under drygt 30 år, och hon har sjungit texter av Gessle, Orup och sig själv. Det är inte många som kan skryta med en sådan song-book.

Den tre år gamla hiten Oktober levereras redan under början av sommarkvällen.

En roddare i 20-30 års åldern beklagar sig över att det bara är en massa okända och yngre förmågor som sjunger på Liseberg i sommar. (?!) Det är inte roligt, påpekar han, och tillägger: Varför kan inte Håkan Hellström komma till Liseberg? Han skulle minsann dra folk! 
Ja, det är inte lätt att bli profet i sin egen stad, men det är heller inte lätt att bli profet i någon annans stad.

Men Lena kommer bra nära. I 70 minuter är Liseberg och Göteborg bara hennes.

Dags att dansa!

En publik på över 11 000 har kommit för att lyssna på den folkkära stjärna, vars namn är Lena Philipsson.

BG

Låtlista: 1. Dobidej 2. Kunde va din mamma 3. Oktober 4. Spara dig inte till Jesus 5. Mirakel 6. Om igen 7. Kanske blir bra nu 8. Delirium 9. Lena anthem 10. Dansa i neon 11. Det gör ont 12. Galen Extranummer: 13. Jag är ingen älskling 14. Kärleken är evig

Sång i Delirium.

Lena Philipssons sommarturné: 28/6 Skellefteå, Kiruna 29/6, Junsele 30/6, Oskarshamn 6/7, Örebro 7/7, Visby 13/7, Karlskrona 14/7, Tvååker 17/7, Halmstad 18/7, Kalix 21/7, Sälen 24/7, Göteborg 25/7, Norrköping 26/7, Sunne 27/7, Stockholm 10/8, Gävle 11/8, Uppsala 18/8, Stenungsund 24/8, Eksjö 25/8.


Känslosam sång av Lena.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.