torsdag 5 juli 2018

FILM: Ant-Man and the Wasp - Mer positivt "buzz" från Marvel!

Lilly och Rudd i Ant-Man and the Wasp 2018.

Små dramer är MINST lika roliga som stora!

Regi: Peyton Reed
Titel: Ant-Man and the Wasp
Medverkande: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Michael Peña,
Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip "T.I." Harris, David Dastmalchian, Hannah John-Kamen, Abby Ryder Fortson, Randall Park, Laurence Fishburne m.fl.
Biopremiär: 4 juli
Distribution: Walt Disney Studios

Ant-Man and the Wasp är en uppföljare till Ant-Man (2015) och den tjugonde delen i Marvel Cinematic Universe.(MCU) . Den utspelar sig kronologiskt efter händelserna i filmen Captain America: Civil War och samtidigt som händelserna i Avengers: Infinity War. Så om ni undrar vad de minsta hjältarna i MCU höll på med under Infinity War ... pallra er till biograferna direkt!

Ant-Man and the Wasp är en minst lika bra superhjältefilm som Ant-Man - det finns så mycket som är positivt i den här filmen och så mycket som INTE gjorts i tidigare MCU filmer! För första gången finns en kvinnlig superhjälte i huvudrollen OCH i titeln på en film! ... and the Wasp

Ant-Man är omgiven av starka, smarta kvinnor på olika sätt: Ex-frun som ständigt försöker försvara honom när FBI kommer och gör sitt "Forever Bothering Individuals" (alltså: pga av att Ant-Man ställde upp på Captain Americas sida i Civil War). Dottern, som en liten, smart och fantasifull. Och som gärna skulle bli Ant-Mans superhjältepartner! Givetvis Hope van Dyne, alias the Wasp, som är en mycket starkare, smartare och bättre superhjälte än Ant-Man. Men det är tillsammans som de är som bäst ... De har ett "varannan damernas" förhållande när det gäller att rädda varandra. Hon räddar honom när han håller på att drunkna, sedan, i nästa scen är det hans tur att rädda henne ... 

Och så mamma Wasp, spelad av Michelle Pfeiffer ... Man får inte så mycket Pfeiffer i den här filmen (tyvärr), men hon är så bra i varenda scen hon är med i och det är SUPER att man tar upp förra generationens superhjältar (hon var ju the Wasp på sin tid, och hennes man var Ant-Man) ... Mamma och superhjälte och forskare ... även hon på många sätt smartare än sin man (och mer diplomatisk och en bättre superhjälte).
The Ghost har sin egen agenda ...

Dessutom: filmen har en kvinnlig antagonist, the Ghost. Ghost var en vit kille i comic böckerna, nu är Ghost varken vit eller kille ... men det spelar ingen roll. Man får fram ändå känslan på helt rätt sätt, Ghost är både en hotfull karaktär och någon man känner med och förstår --- och på sitt sätt hejar på.

Filmens verkliga skurkar är inte superhjältar utan ett gäng slipsnissar som vill sno åt sig Hank Pyms teknologi ... och sälja den till högstbjudande ännu större skurktyper.

Det finns alltså många plots och sub-plots i filmen, men det viktigaste är att den är rolig och underhållande. Paul Rudd är jättebra som Ant-Man och av "the supporting cast" har alla genuint roliga scener som får lov att stjäla showen i några minuter.

Kompisgänget med helt vanliga killar kring Ant-Man är tillbaka - så klart - och roligast är Michael Peña, som gör sitt bästa av varje liten scen han är med i ...

Hela tiden hörs glada barnskratt i biosalongen och filmen Ant-Man and the Wasp påminner dig om varför du fastnade för comic books som liten glutt --- helt enkelt för det var ROLIGT.

Ant-Man: liten hjälte blir stor när det behövs!
Snart är vi tillbaka i den allvarligare delen av MCU igen --- slutscenerna i Ant-Man and the Wasp påminner om den stora fajten mot Thanos som de andra större superhjältarna håller på med.

Och snart kommer del två av Infinity War.

Som är överlägset det mest storslagna som finns i bioväg och superhjälteväg.

Men snälla, låt Ant-Man och the Wasp återkomma i egna filmer i sin egen del av universum ibland ... vi behöver få ha lite roligt och små, lättsamma dramer mellan de stora bataljerna!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.