lördag 21 juli 2018

SCEN: "Det är Robin Hood jag vill va'!" Martin Stenmarcks barndomsdröm går i uppfyllelse i Wille Crafoords Hovturné!

Wille Crafoord, Hanna Hedlund och Martin Stemarck ger sig ut till häst - som gammaldags trubadurer!


"Det är Robin Hood vi vill ha!" Det är på hästryggen som Wille Crafoord och hans "merry men" färdas mellan de skånska gårdarna. För tionde året i rad är dags för den efterlängtade och populära Hovturnén ... som tidigare bjudit på artister som Lill Lindfors, Richard Söderberg, Staffan Hellstrand, Linda Bengtzing,  Kristin Amparo och Arja Sajonma.

I år kommer Martin Stenmarck att sälla sig till de artister som blivit Hov-sångare. Hans roll: den som Robin Hood!

Publikintresset är stort och man har redan satt in extra spelningar på Krapperups Slott i Höganäs.

Hur känns det då att bli den nye Hov-sångeren och att dessutom få uppfylla sin barndomsdröm, att bli Robin Hood? Det finns bara ett sätt att få svar på frågorna ... Att ställa dem till Martin Stenmarck själv!

- Grattis Martin, till att ha blivit utvald till Hov-sångare! Hur känns det?


- Det känns mycket fint att få sälla sig till en lång skara modiga och naturälskande sångare och musiker som under åren slagit följe med Wille Craford!

- Du är ju årets nye hov-sångare med Hovturnén och du ska spela huvudrollen som Robin Hood ... Hur har du närmat dig rollen? Finns det några speciella utmaningar, du ska ju agera, sjunga och rida samtidigt .... eller?

- Vi förflyttar oss mellan spelplatserna till häst. Under showen får hästarna gå och beta och njuta av spektaklet på scen. Vi har anammat Robin Hood temat som en rolig inramning, då det passar i de vackra lövskogarna. Men det blir ingen pil och båge på scenen. Däremot mycket gitarrer och pianon och sånt som behövs för att ställa till med en fin show!

- Hur hästvan är du? Har du ridit länge? Kan du några speciella tricks? Eller i alla fall konsten att falla snyggt, som om det vore med flit?! ;)

- Jag växte upp med hästar och har mockat så att det räcker för ett helt liv! Jag har ridit lite grann, men känner mig trygg med dessa underbara djur, så det ska nog gå bra! Några speciella tricks på hästryggen har jag inte direkt övat in.

- Var övar ni någonstans? Det här är ju ett drama som kräver en del utrymme, så att säga ...

- Vi kommer att ses på plats i Skåne för de sista repetitionerna. Men mycket av repetitionerna sker på hemmaplan, då det skall spelas mycket musik under showen, och man måste komma väl förbered!

- Hovturnén är ju en äkta skånsk företeelse, hur väl bevandrad är du i Skånes vackra landskap?

- Ganska bra. Jag har ju turnérat runt Sverige - och runt Skåne - i många år nu ... Men man ser ju Skåne på ett annat sätt från hästryggen än från en turnébuss, så det kommer att bli en ny upplevelse i alla fall.

- En klassisk filmrecensent sa i SVT att Robin Hood ska antingen spelas av en tecknad räv eller av Errol Flynn ... och i längden drar nog den listige räven det längsta strået!. Vilken är din favorit som Robin Hood? Vilken Robin Hood växte du upp med?

- Räven! Räven är så klart bäst. Det är den tecknade versionen från Walt Disney, den från 1973, som jag växte upp med. Det är Robin Hood jag vill ha ... Det är prins John som säger denna klassiska rad. 

- Det är ett bra citat, vi kan ju alla säga "Det är Robin Hood jag vill ha!" --- och du kan med rätta ändra citatet lite och säga "Det är Robin Hood jag vill va'!"

- Ja, det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, att äntligen få uppträda som Robin Hood! Och att rida runt i skogarna tillsammans med ett band med kompisar ...

- Ni ska ju uppträda på fantastiskt snygga arenor, från vackra slott till nationalparker, har du några favoriter, där du ser fram emot att uppträda?

- Alla har sin charm, så jag ser fram emot var och en av arenorna! Varenda spelning!

- Du är ju minst sagt mångsidig som artist, tidigare i år gjorde du ju succé med ditt eget drama om ditt eget liv med alla dina syskon ... Vad har du för framtidsplaner nu närmast? Och kommer du kanske att komma tillbaka som hovsångare fler gånger?

- Jag har alltid grejer på gång! Ny musik, nya shower och andra projekt. Men just nu så försöker jag bara insupa känslan av sommar och hästar och det vackra sommar-Sverige!

- Lycka till med hästarna! Och ... Don't break a leg, som man säger!

Hovturnén 2018 med Robin "Martin" Hood i spetsen.
Om Hovturnén: Hovturnén har som vanligt sin grundare Wille Crafoord i spetsen och oförvägna artister ger sig ut till häst, och uppträder på gods och gårdar i Skåne, med start i trakterna kring den vackra Söderåsens Nationalpark. Traditionen grundlades 2008 och fyller alltså tio år i år. Med årets jättesatsning blir allt större, färggrannare och mer spektakulärt. Se artisterna som ni aldrig sett dem förut under parollen: Musik! Hästar! Kärlek! 

Turnéplan för Hovturnén 2018:

29 juli – Stenestad - Mormors Bod
30 juli – Kvidinge, Tomarps Kungsgård
31 juli – Söderåsens nationalpark, Skäralids restaurang
1 augusti – Lund, Flyinge
2 augusti – Höganäs, Krapperups Slott
3 augusti – Höganäs, Krapperups Slott – EXTRA!

Biljetter: Via Ticketmaster
Spelningarna börjar: kl.19.30

Medverkande:
Martin Stenmarck, Hanna Hedlund, Wille Crafoord, Niklas Lind, Olle Linder, Nils Berg,
vacker skånsk natur och MASSOR av hästar!

B. Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.