måndag 28 maj 2018

FILM: Lego DC Super Hero Girls: Super-Villain High - Superkul underhållning med unga superhjältar!


Batgirl, Supergirl och Wonder Woman som Lego figurer i Lego DC SuperHero Girls


Lego DC Super Hero Girls: Super-Villain High är den fjärde långfilmen om DC Super Hero Girls och den andra i serien Lego DC Super Hero Girls.

Den släpptes digitalt 1 maj 2018 och på DVD 15 maj 2018.

Det finns många superhjältefilmer på bio - av varierande kvalitet - men den här filmen är roligare än det mesta!

Den har tempo, spänning, humor, ironi, en bra skurk, massor av karaktärer som interagerar mot varandra ...
DC har ibland fått kritik för att inte bygga upp sitt universum med tillräckligt mycket eftertanke. Det gäller inte Super Hero Girls DCU! Det är genomtänkt och skojigt och en frisk fläkt!

Tjejerna får både skurkrollerna och hjälterollerna (och rektorsrollen!). De får också komiska sidekick-rollen och rival-rollerna ... Kort sagt: allt som killar brukar få i superhjältefilmer. 

Tjejerna här tar allt - utom den utslitna flickvän-rollen. Man slipper sånt. Det är fokus på vänskap, kvinnlig vänskap och solidaritet, i den här filmen. Och ingen romance.

Och fast att filmen är grymt rolig, skratta högt rolig, har den en allvarlig baksida. För vad är det som gör att folk går över till skurk-sidan? I detta fall Super Villain High ... Är det för att de är onda? Eller missförstådda? Eller uttråkade? Eller för att de blir dömda och fördömda för fel saker?

Poison Ivy och Catwoman och Frosty är egentligen snälla tjejer, men när de gått över till fel skola utvecklar de fel sidor av sig själva ... Ja, Harley Quinn utvecklar egentligen inte någon fel sida, eftersom hon gör allt bara för att det är roligt. Typ bus och godis för en gång.

Det är upp till Wonder Woman och Supergirl och Batgirl och Green Lantern att rädda sina gamla kompisar från att bli skurkar på heltid --- och så måste de stoppa den riktiga superskurken Lena Luthor, och slåss mot 7 arga apor som representerar dödssynderna ... grymt kul! Den som heter Sloth (lättja) är t.ex. alldeles för lat för att slåss!

Som sidostory slåss Bumblebee och Katana om vem av dem som är bästa superhjälten ...

Men är det inte bättre att samarbeta? Eller är sparringen nyttig?

Det finns massor av olika intressanta karaktärer, alla tjejerna har väldigt olika personligheter.

Extramaterialet är hur kul som helst, bland annat när Batgirl och Supergirl försöker byta roller (men de kan ju inte byta personlighet) och Supergirl förstör allting - bland annat rektorns dator och Batgirls lilla jetplan (Supergirl är ju van att flyga utan flygplan). Men allra roligast är nog minifilmen när Harley Quinn drabbas av crazy chrystals --- något som gör vem som helst vansinnig --- men Harley förvandlas till en A+ student som läser Krig och Fred och jobbar ambitiöst med sina inlämningsuppgifter ...
Så går det för någon som är crazy från början! ;D

SuperHero Girls är väldigt bra för alla som älskar superhjältar - speciellt tjej-superhjältarna - och vill ha en riktigt kul stund med ett välbyggt universum. Ett Lego-DC universum!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.