lördag 2 januari 2016

FILM: Ant-Man - Stor Hjälte i liten förpackning!

Heroes don't come any bigger.
Mannen som pratar med myror !
Biokemisten Dr. Hank Pym använder sin senaste upptäckt, en grupp subatomära partiklar, för att skapa en storleksförändrande formel. Han uppfinner en hjälm som gör att han kan kommunicera med myror – och kontrollera dem. Nu behöver han bara en hjälte som kan bli ... Ant-Man.


Det finns så många seriehjältar i high school åldern. Som ska finna sig själva och få ihop det med sin första flickvän. Och hitta sin första grabb-bästis. Och även de seriehjältar som var äldre från böjran har plötsligt krympt och blivit yngre, som de i X-men eller de i Fantastic Four. Karaktärerna har blivit mer endimensionella.


Undantaget är huvudpersonen i Ant-Man, spelad av Paul Rudd. Han är vuxen, frånskild, har en liten dotter, har konkurrensen av att dottern fått en styvpappa... Han har redan sina polare, men han är arbetslös och det hjälper inte att han suttit i fängelse tidigare. Visserligen för att ge från de rika till de fattiga, men ändå. Han är en hjälte som inte får något jobb. Tills han blir Ant-Man.


Dr. Hank Pym behöver någon som är expert på att bryta sig in och sno saker ... för den goda sakens skull.


Det finns naturligtvis en gräns för hur många Marvel Comics-baserade superhjältefilmer publiken mäktar med,
men Ant-Man är en av de allra bästa och dessutom den allra roligaste hitintills.


Filmen är regisserad med glimten i ögat av Peyton Reed, är mycket roligare och fånigare än de andra Marvelfilmerna, och den mest underhållande Marvel-barnfilmen.


På pluskontot finns kul dialog, en Jönssonligan liknande backup, Michael Douglas och en glimt av The Wasp, Lisbet Salanders favoritseriekaraktär, och Thomas the Tankengine.


Samt att pappa inte får tillbaka sin familj, men han blir kompis med styvpappa istället, och får en ny flickvän ...


För första gången har Marvel gjort en trevlig familjefilm och det är en kul omväxling!


Slutstriden på ett leksakståg är redan en klassiker.


Regi: Peyton Reed
Titel: Ant-Man
USA, 2015
Walt Disney Studios Home EntertainmentInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.