fredag 1 januari 2016

FILM: Mr. Holmes - Den bäste Holmes och "Watson" någonsin!


Den bäste Holmes någonsin!
Mr. Holmes är en ny tolkning av berättelsen om världens mest berömda detektiv. En åldrande Sherlock Holmes ägnar livet åt att sköta om sin biodling. Han brottas med hur hans en gång så skarpa sinne börjar svika honom. Till sällskap har han endast sin hushållerska och hennes charmerande unge pojk.


Det här är en mycket bättre och roligare tolkning av Sherlock Holmes än den nya BBC serien Sherlock där bromancen mellan Cumberbatch och Freeman går på tomgång och där alla släktingar och vänner oavsett talang eller bristan av talang (främst Freemans sambo) ska ha roller och en massa speltid.
Här slipper man Freemans nollställda ansikte. Mr. Holmes spelas av den bästa Holmes någonsin Ian McKellen och hans "Watson", alltså hans samtalspartner, är en liten pojke som är mycket smartare än Watson. Han har dessutom förmågan att visa olika ansiktsuttryck. Och det finns en klass skillnad mellan Holmes och pojken - Holmes är överklass, pojken är arbetarklass. Pojkens mamma plannerar för en karriär som skoputsarpojke på ett hotell (hon kan knappt läsa själv), Mr. Holmes inser att pojken är smart, helt i klass med honom själv, och att förtjänar ett bättre öde än att ligga på knä framför folk och putsa skor. Tillsammans löser de "Holmes sista fall" (man vet inte om det blir fler efter det här, det är ju möjligt) - med fara för sina egna liv.


Milo Parker är helt fantastisk som hushållerskans smarte pojke, alla är perfekta i sina roller, miljön är underbar, vacker och farlig. Så här ska Mr. Holmes se ut!


Det är också helt fantastiskt (och ett mysterium i klass med de som Holmes löser) att  Bill Condon, som skapade Twilight röran i Breaking Dawn 1 och 2 har regisserat denna smakfulla film. Men man kan förmodligen inte gå fel när man har så många bra brittiska skådespelare att visa vägen!
Regi: Bill Condon
Titel: Mr. Holmes
Medverkande: Ian McKellen, Laura Linney, Milo Parker, Hiroyuki Sanada, Hattie Morahan,
Patrick Kennedy, Roger Allam, Philip Davis, Frances de la Tour, Charles Maddox, Takako Akashi
Zak Shukor, John Sessions, Michael Culkin, David Foxxe
Storbritannien, 2015
Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.