tisdag 26 januari 2016

FILM: Trainwreck - Ingen ny Bridesmaids

Amy röker på, dricker massor och
avverkar killar på löpande band.
Ända sedan hon var en liten har Amy fått höra från sin far att monogami inte är realistiskt. Som reporter på ett magasin lever hon nu efter det mottot – åtnjutandes i vad hon tror är total frihet, fjärran från långtråkiga romantiska förpliktelser. I verkligheten är hon dock allt annat än lycklig. När hon inser att hon börjar falla för huvudpersonen i en artikel hon skriver, den charmige och framgångsrike idrottsläkaren Aaron Conners, börjar Amy fundera på om det trots allt inte är alla andra vuxna som varit rätt ute hela tiden.

Judd Apatow är regissören, manusförfattaren, skådespelaren och producenten, som sägs vara grabbkomedins nestor – men ”tjejer-som-beter-sig-som-grabbar” verkar vara hans specialitet när det gäller framgångar. Särskilt sådant skrivet och spelat av kvinnliga ståuppkomiker. Som bygger materialet på sina egna liv. Som TV-serien "Girls" och supersuccén "Bridesmaids" (som han producerat) och nu – "Trainwreck" som han regisserat och producerat.


Komikern Amy Schumer har skrivit manus och spelar huvudrollen Amy, en ganska jobbig och osympatisk trettioplussare som fått lära sig av sin hopplösa skitstövel pappa att monogami är orealistiskt och därför ligger runt med korkade muskelpaket på löpande band. Amys mamma ser man inte röken av.


Men plötsligt faller hon för en snygg, lång och rik idrottsläkare. Som haft tre flickvänner i hela sitt liv. (Lika många som Amy alltså. Hur många pojkvänner hon haft sägs inte.)


Läkaren spelas av Bill Hader, en rolig och talangfull skådis. Kolla bara in honom i The Skeletton Twins. Eller hans röst som Rädslan i Insidan ut.


Tilda Swinton är redaktören från helvetet, en ny Djävulen i Prada, Ezra Miller som spelade hennes son i Vi måste prata om Kevin är praoeleven som avgudar henne (och gärna vill ligga med Amy) och basketstjärnan LeBron James spelar sig själv med mycket ironi.


Bill och Amy är roliga ihop. Bill är även rolig utan Amy. Men filmen tyngs ner av en massa långtråkiga scener mellan Amy och hennes syster och Amy och hennes långtråkiga pappa och Amy och hennes systers långtråkiga kärnfamilj.


Till sist blir filmen en långtråkig reklamsnutt för kärnfamiljen. Ingen ny Bridesmaids.
Regi: Judd Apatow
Titel: Trainwreck
USA, 2015
Universal Sony Pictures Home Entertainment


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.