måndag 12 augusti 2024

OS hjältarna Paris 2024 Vad hände sedan?

 













OS-succé! Och vad händer sedan ...?

Beach Boys nobbar EM. De har jobbat i två år för att komma med på OS och vinna OS guld och under dessa två år har de totalt fått två veckors semester ... Det låter som om de längtar efter sina egna sängar. SVT verkar besvikna, eftersom de gick ut med att de köpte rättigheterna till EM i beachvolleyboll så sent som den 10 augusti i år. Det finns inget annat svenskt par som kan ta platsen. Men strunt samma. Hellvig och Åhman har TVÅ EM-guld på raken och ett OS-guld. De planerar redan att ta VM guld i Australien 2025. Låt grabbarna vila nu och baka chokladbollar. Eller vad de nu vill göra. Och ... någon annan kan väl få vinna EM-guld och bli glad? Har man både vunnit och försvarat ett guld är det liksom inte lika kul längre. Sarah Sjöström hoppade förresten över Sim-EM innan OS för att hon har tillräckligt många EM-guld.

Armand Duplantis utmanar Karsten Warholm på 100 meter på Diamond League finalen. Som en kul grej. Och så tänker han ta hem Diamant trofén och prispengarna och vinna Diamond League Finalen. På största allvar. (Och så vet man att han ändå kommer att få frågor om Finnkampen ... trots att den krockar med Diamond League uppladdningen.) Kanske blir det ännu ett världsrekord som på en gala innebär en pengabonus. På OS satte han världsrekord gratis.

Sarah Sjöström satte OS-rekord i Paris och på Eriksdalsbadet simmade hon för att slå två världsrekord när hon ändå är i form. Det blev inga rekord. Om få andra idrottare kan medierna skriva som rubrik "missade två världsrekord". De flesta missar världsrekorden dagligen och det är ingen stor grej. Nu är det dags för bröllop i september och som det låter en lång lång semester.

Viktor Lindgren, skyttekungen, har blivit hyllad med en egen tårta i Sjöbo. Den verkar ha skickats till hans jobb i Småland där alla smörjer kråset med silverblåfärgad marsipantårta ... Hur det är att vara tillbaka på jobbet och svetsa? Det är jätteskönt och avslappnande efter all press på OS. Svetsning = rena rama semestern i jämförelse!

Vem kan segla förutan vind ... Fyra seglare i par om två (Rebecca Netzler/Vilma Bobeck och Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson)  måste väl också ha återvänt till vardagen? Förhoppningsvis är allt Smooth Sailing ... Det har varit ont om nyheter om dem. Förutom att Anton återvände för att bära flaggan på avslutningen medans hans partner  Lovisa (i segling alltså) åkte hem till Varberg. Utan flagga.

Truls Möregårdh spelar bordtennis och representerar Eslöv - det är lätt att se honom på hemmaplan, ingen Paris-resa behövs! - och de andra hjältarna i laget  Anton Källberg och Kristian Karlsson kör vidare i Dusseldorf.

Tara Babulfath var med i Allsång på Skansen. Och åkte sedan hem för att träna mer judo-grepp. Och åkte tillbaka till Paris för att bära flaggan igår tillsammans med den äldsta svenska seglar-medaljören i år. Gissningsvis laddar hon för en ny turnéring. 

Jenny Rissveds är tuffast av dem alla. Vinner OS-brons. Inte märkbart pigg på att fira eller att ha semester. Åker hem och ... vinner Cykel-Vasan. WTF? Hon ryckte så tidigt att det inte ens blev spännande att titta.
Det påminner lite om orienterarna Tove Alexandersson och Emil Svensk efter VM i orientering i Edinburgh. Inte ett ord om att vara slut eller att behöva semester. Neeeej, de var bara "jag längtar efter att springa i skogen, jag längtar till O-ringen!". De vann. Båda två. Och representerar båda två Stora Tuna.
Vissa tycks koppla av med ännu mer tufft arbete ...

Annars. Att notera. Vad vill medaljörer fira med? Duplantis ville ha (Kentucky) fried chicken och pizza. Under samma natt. Pingis-killarna ville ha kebab. Åhman (halva Beach Boys) gillar Pepsi Max och chokladbollar. Hellvig föredrar hemgjorda chokladpraliner (fint ska det vara ...) Och båda två ser mest av allt fram emot sina egna sängar. OS-sängarna var notiriskt små och hårda och obekväma. Och maten var tydligen äcklig. Adam Peaty (simmarlegendaren) sågade den som den värsta någonsin. Och han har varit på massor av OS. Det var tydligen bara vegetarisk mat och dessutom rökfritt i hela OS-byn (förutom obekväma sängar) så Peaty längtade efter en stek och en av toppgolfarna längtade mest av allt efter en cigg.

Säng. Cigg. Kött. Kebab. Kyckling. Chokladboll. Pepsi. Det är inga lyxiga saker världens bästa och framgångs rikaste sportpersoner längtar efter. Och alla längtar efter att få sova. The best things in life are free. Sova och lite friterad kyckling har vi alla råd med. Utan att ta OS-medalj. Skål på det. I Ramlösa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.