måndag 29 juli 2024

SCEN: Timo & Co rockar brallorna av Vallarna


Plats: Vallarna, Falkenberg, 29 juli 2024.
Gästartister: Timo Räisänen, Fredrik Vahlgren och Christina Tellqvist.






Allsångsledare: Robin Rösehag, Annika Andersson.
Medverkande: Jonathan Larsson & Carl-Oscar Korenado producenter, Bo Liljedahl allsångslegendar, Axel Andersson kapellmästare & gitarr, Benjamin Önnhed kapellmästare & bas, Xerxes Andrén trummor, Sandra Boman sång, Lydia Schough sång. Överraskningsgäst: Fyraåriga Alba Schough.


Vallarna är känt som Sveriges Vackraste Friluftsteater. Nu är Vallarna även Sveriges Rockigaste Friluftsteater. Hade det funnits ett tak hade det lyft och flugit iväg för länge sedan. 

Sådana här kvällar  vill man gärna tro att sommaren är lång. Det är en magiskt vacker kväll och det är magiskt vackra gästartister - med hög volym och högt i tak på önskelistan.

Rockande Timo Räisänen, direkt från Frankrike, Falkenbergsrevyns egen goa gotlänning Fredrik Vahlgren, direkt från Göteborg, och hemmafavoriten på Vallarna: Roxette-älskande allsångsdrottningen Christina Tellqvist. Vad sägs om den trion?

Dressed for success

Christina Tellqvist inleder starkt med att  tolka Roxette och visst är hon "dressed for success". She's got the look. Hon väljer populära Sommartider som sin allsång och tar publikfriande över publikhavet. Christina är hemtam - hon ledde allsången på Vallarna förr i tiden, tillsammans med Kålle Gunnarsson, som nu är upptagen med Ronja Rövardotter på Teatergläntan, och den omåttligt folkkäre Bo Liljedahl ... som fortfarande är en oumbärlig stöttepelare under allsångskvällarna på Vallarna. Bo möter publiken redan i entrén med piggt spelmanshumör och vackra toner. Tilläggas bör att även en  mindre armé av trevliga volontärer, ikväll från Falkenbergs bordtennisklubb, gör sitt till för att förgylla kvällen. Man undrar om de inte borde vara i Paris och hjälpa till med pingisen, det går ju inte så bra som väntat ...?! Med glimten i ögat påpekar funktionärerna att några andra nya små förmågor får chansen just nu ... Heja Truls från Eslöv!

Folkkär hemmaplansfördel

Om Christina Tellqvist har hemmaplansfördel ... kan detsamma sägas om nästa gäst. Fredrik Vahlgren. Visst, han är gotlänning, visst han bor nu i Göteborgs skärgård ... Men han är senaste nytillskottet i Falkenbergsrevyn! Han är Rock 'n  Roll Gustav Vasa! Den höge tenoren som kan ta de högsta tonerna och gracilt svänga sina lurviga och sitt långa hår på en och samma gång. (Missade du Falkenbergsrevyn live filmades den också av SVT - finns på play.) Han driver lite med sin bad boy rock image och trashar en liten leksaksgitarr. Annika beordrar sin sidekick Robin att städa upp. Är man Batman i förhållandet så är man.

Städad överraskningsgäst i paljettklänning

En gäst som Robin inte behöver städa upp efter är överraskningen Alba Schough - fyraårig systerdotter till körsångerskan Lydia Schough - som studsar upp på scenen iklädd finsandaler och paljettbeströdd prinsessklänning. Hon levererar utan att tveka Lilla Idas Sommarvisa. I publikhavet åker mobilerna upp som på kommando. Fredrik Vahlgren påpekar att det inte är lätt att vara "den nya killen" och gå in efter ett sådant nummer.

Kärleken är evig

Liksom Christina Tellqvist väljer även Fredrik Vahlgren en mycket populär allsång som de flesta kan även utan allsångshäfte - Kärleken är evig. Liksom Sommartider ... så är detta textinslag också signerat Per Gessle. Tillsammans med melodiska kompositören Torgny Söderberg vars Diggiloo Diggiley fyller fyrtio i år. Kärleken till Per Gessle och Torgny Söderberg är evig.

Gör allsång av egna hits

Körtjejerna väljer Dag efter dag som sin allsång och det verkar bli ett ohämmat schlagerschlag ikväll. 
Tills Timo gör entré och  rockar brallorna av Vallarna. Han gör allsång även av sina egna hits. Som den finstämda nya låten DNA. Och tänk att det kan vara så roligt att tillsammans (dirigerad av Timo) sjunga Alla är dumma i huvet, huvet, huvudet ... hej! Klapp, klapp! Timo har nyligen tolkat Ted Gärdestad, sommarpoeten nummer ett (Per Gessle och Sommartider får ursäkta) och med höjdaren Satellit lyfter allsången ytterligare en nivå.

Gulliga änder försöker stjäla rampljuset

Timo är inledningsvis lite distraherad av tre gulliga änder som försöker stjäla rampljuset, en inte så gullig mås som attackerar från scenen och en brassestol med Gais-text (Timo hejar på Elfsborg) ... men det visar sig att inget kan distrahera en ren rocksjäl i längden. Han verkar uppriktigt och ödmjukt överraskad över att publiken kan hans texter och sjunger med ... det blir allsång även när det inte är allsång.
På slutet utbrister en överväldigad och glad Timo att det är en sådan fantastisk publik, det är så bra stämning, Vallarna äger och han känner att han vill ge en hel konsert  och inte bara ett par extranummer och publiken utbrister JAAAA!

Underbart är kort

Men underbart är kort, alldeles för kort, och kvällen är över efter en sista rockande allsång. Instrumenten packas ihop, solen går ner, måsar och änder letar efter rester, volontärerna städar och nästa måndag ... är det dags för sommarens sista allsång. Tills dess har vi minnet av en perfekt varm och god allsångskväll och alla möten. Så många köade för att träffa sina favoriter efter showens slut. Och medan Timo Räisänen drog de äldre fansen hade allsångslegendaren en kö av små gulliga flickor som tycker att Bo Liljedahl  är bäst och roligast med sin fina musik och sina spännande historier från ett långt artistliv... och de ville inte ha selfies. De ville ha kramar.












































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.