lördag 13 juli 2024

SCEN: Hur står det till med friluftsteatern i sommar?

Sommar och sol och friluftsteater! Eller lite lätt regn och friluftsteater ...

Hur står det till med vår kära friluftsteater? Det är allt från smockfullt till ganska tomt ...


Smockat är det på Sundspärlan. Eva Rydberg har typ fyra gånger så stor publik på varje föreställning ...

Både kritiker och publik hyllar och gillar det nya stället och den nya pjäsen Ett resande teatersällskap av Andreas T. Olsson.


Korvfabrikören på Vallarna är en annan hyllad sommarteater ... Oftast fullsatt. Liksom Allsång på Vallarna. Så här ser det ut på bokningsschemat till nästa föreställning på Vallarna ... De gröna platserna längst bak är lediga, allt vitt är fullbokat. Och det finns korv i pausen! Claes Malmberg spelar Korvfabrikören.



Sorgligare är det att titta på den gamla Fredriksdalsteatern ... några få vita platser är bokade och allt grönt är lediga platser. Nötter är en ny pjäs av Adde Malmberg.


Även Falkenberg har förresten TVÅ friluftsteatrar. Teatergläntan som spelar Ronja Rövardotter är för det mesta helt fullbokad (även här lokal korv i pausen) och är du i krokarna, passa på att boka! En finfin föreställning!

Så ja, det går lite olika för friluftsteatrarna. De bästa grejerna går bäst. Och visst kan man ha två friluftsteatrar om man spelar bra grejer. Som Kevin Costner säger i en klassisk film: Build it and they will come. Sätt upp bra sommarpjäser och folk kommer. Även till mer än en teater ...
Ha en go teatersommar!

Friluftsteater i skogen! Teatergläntan Falkenberg och Ronja ... Maffigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.