torsdag 1 september 2022

EIFFEL, ROSY och THE BAD GUYS på DVD och Blu-ray i september

 


We’ll always have Paris! September månads filmutflykt börjar just i Paris, med en drömsk biopic, Eiffel, som handlar om mannen som konstruerade Paris mest kända metalliska turistattraktion. Handlingen är romantisk, helt påhittad och påminner mycket om Casablanca.

Resan går vidare till London, där Charles Dickens klassiker får en ny twist i Twist Filmen har blivit korad till en av årets allra sämsta i Storbritannien. Michael Caine blev sannolikt mutad med ett nytt drömhus för att vara med i soppan.

Jorden runt resa med Rosy
I den franska filmen Rosy får vi åka jorden runt med en tjej som får diagnosen MS vid 21 års ålder, och därför planerar sin drömresa. Bland annat står Mongoliet och Nya Zeeland på listan. Sjukdomen får namnet “Rosy” – och huvudpersonen planerar att meditera på resan och att lära sig älska både sjukdomen och sin nya kropp.

En resa tillbaka i tiden
Mothering Sunday är en resa tillbaka i tiden, till idylliska lantgods och herrskap och tjänstefolk. Allt är baserat på en hyllad roman och huvudpersonen går från tjänstefolk till hyllad författare. Olivia Colman finns med i rollistan. Behöver man säga mer? Jo, filmstjärnan Glenda Jackson gör sin första roll på trettio år. Sevärd!

Minns du när lilla Drew Barrymore satte eld på sina leksaker?
“A trip down memory lane”. Stephen Kings Firestarter (Eldfödd) blev en klassiker med Drew Barrymore som den lilla flickan med övernaturligt heta krafter. Nu kommer nyfilmatiseringen på DVD och BD.
Filmen har fått ungefär lika positivt bemötande som Twist. Både kritiker och publik tycks föredra att deras klassiker får vila i frid – men en hel franchise, som fansen inte har önskat sig, är planerad kring Firestarter. Om inte marknaden redan var översvämmad med Stephen King-produkter och superhjältar och folk med övernaturliga förmågor, skulle detta ha kunnat vara en spännande nyhet.

Déjà vu med djurisk Ocean’s Six
Har du sett klassiska heistfilmer som Storslam i Las Vegas, hela den nya Ocean’s franchisen och Entrapmentså förvånar dig inget i The Bad Guys – en tecknad kuppfilm som har fått den mesiga svenska titeln Tuffa gänget. (Alla andra nordiska titlar är roligare. Barske BöllerHurja Jeng!Bad Guys – De er superbarske!). En varg, en haj, en spindel, en piraya, en orm och en räv begår bankrån, snor juveler, planerar högtflygande konstkupper och toppar allt med att sno en meteorit. Akwafina gör rösten till den näthackande spindeln. Travel Man, Richard Ayoade gör rösten till den marsviniga superskurken Professor Marmalade – eftersom alla genuint onda karaktärer måste ha dokumenterad akademisk kompetens och en distinkt brittisk accent. Snacka om typecasting …

Déjà vu med Gerald Butler i nästan Taken
Slutligen … Om du inte har fått nog av filmer som efterliknar Taken, så kan du i Last Seen Alive se Gerard Butler i en klassisk Liam-Neeson-tar-lagen-i-egna-händer-roll.

Allt detta och lite till under september månad.

5 september
Eiffel
Mothering Sunday
Twist

12 september
The Reef
Rosy

16 september
Last Seen Alive

19 september
American Siege
En annan värld

26 september
Eldfödd
The Bad Guys

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.