torsdag 9 januari 2020

Mulles dagbok - Premiär med Mulle och ponnyklubben - Världens mesta häst avslöjar allt!


Mulle, Molly, stallkatten och kaninen Tulpanöra - Gruppkram!

Författare: Lena Furberg
Titel: Mulle och ponnyklubben
Titel: Mulle på sommarbete
Titel: Mulle och julshowen
Serie: Mulles Dagbok (del 1 och del 2 och del 4)
Illustrationer: Lena Furberg
ISBN: 9789176214114
Förlag: Egmont Publishing


Äntligen! Världen Mesta Häst (känd från Min Häst!) avslöjar allt!

Mulles dagbok heter den nya serien och de första två delarna har titlarna Mulle och ponnyklubben och Mulle på sommarbete.

I Mulle på ponnyklubben ska Mulle tävla i hoppning, och han blir kär i en fjording som heter Lisen ... i uppföljaren är det dags för sommarbete och Mulle väntar ivrigt på att Lisen ska komma till samma sommarbete ... Men väntan blir lång. Under tiden får Mulle vänner bland de andra hästarna och lär dem hur man släpper loss på allvar och njuter av sommaren ...

Det här är charmiga och bra kapitelböcker, med svartvita illustrationer av kärnfulla episoder.

Mulle dikterar, men det är hans bästa kaninvän tulpanöra som skriver och boken passa för alla läsare som gillar djur ... ponnyer, kaniner, katter ... you name it. Och för alla som har humor. Alla åldrar.

Det finns mycket att känna igen sig i när det gäller Mulles optimism och fånga dagen filosofi.

Mat är till för att ätas, gräs är till för att rulla sig i, tulpaner piggar upp när man rivit för många hinder och morgondagen är inget att oroa sig för.

Det har redan kommit uppföljare, fler böcker av Mulle. 
Bland annat ett juläventyr.Mulle och julshowen är ett helt fristående äventyr som är författat av Sveriges Mesta Häst: Mulle själv! (Egentligen är boken författad och illustrerad av Lena Furberg - Sveriges Mesta Häst-ritare! Och den bästa!) Det här är  ännu en charmig och rolig kapitelbok, där Mulle, känd från serierna i Min Häst, står i centrum.

Fördelen med en kapitelbok, skriven i dagbokstil, är att man får känna Mulle och hans tankar och bakgrund lite bättre. Han är mer än en busig ponny, han älskar verkligen sin Molly, på sitt eget sätt, och han vill verkligen göra Molly glad ... så vad ska han hitta på i julklapp till sin egen människa?


Molly vill helst av allt vara med i Lucia-tåget på ponny-klubben. Men de vill inte ha med Mulle, han är för busig ... Molly gråter när hon får beskedet på sin mobiltelefon. Mulle vill så gärna göra Molly glad igen, så han och kaninen Tulpanöra gör upp en plan för att ponnyn Boris, Mulles skötsamma alter-ego, ska vara med istället ..

Mulle och julshowen är en underbart fin julberättelse som har så mycket julstämning och ett så tänkvärt budskap! Att vara sig själv håller bäst i längden --- bättre än att vara Boris i alla fall!

Molly älskar ju sin busiga Mulle-ponny och det gör även publiken som köpt popcorn och laddat mobilerna i väntan på att se vad Mulle ska bjuda på denna gång ... De blir grymt besvikna när skötsamme Boris kommer istället!

Det här är en julbok som passar för alla djurvänner, inte bara hästbitna, med bra, lagom långa kapitel och härliga illustrationer och fin sensmoral!

Rekommenderas varmt! Den här boken är något i hästväg! På alla sätt och vis!

BG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar