torsdag 9 januari 2020

Dagbok för alla mina fans - På ny kula - Jeff Kinney

Författare: Jeff Kinney
Titel: På en ny kula
Serie: Dagbok för alla mina fans (del 14)
Illustrationer: Jeff Kinney
Originaltitel: The Wreckingball
Översättning: Thomas Grundberg
ISBN: 9789178034246
Utgivningsdatum: 2019-11-05
Förlag: Bonnier Carlsen 


Greg Heffleys familj har fått ett oväntat arv och tänker rusta upp huset för pengarna. En tillbyggnad för att få ett större kök vore väl fint? Så blir det bestämt, och snart kör byggjobbarna in på tomten med sina stora maskiner. Men allt går inte så lätt som familjen trodde, problem dyker upp: murket virke, giftigt mögel, ovälkomna kryp ... Och när det avslöjas att tillbyggnaden står för nära tomtgränsen knäcks de nästan. Fast nu kan det väl ändå inte bli värre? Eller?

På en ny kula skulle kunna ha undertiteln "Lagen om alltings jävlighet". För om det är något som kan gå fel, så går det fel ... Och någon där uppe måste verkligen sitta och skratta åt eländet ... 


De flesta Dagbok för alla mina fans har ett tema. Sist var det vinter. Innan dess all-inclusive chartersemester. 

Den här gången är temat inredningsvågen som världen har drabbats av ... Att det inte går att vara nöjd, att allt hela tiden ska byggas om, byggas ut ... Väggar ska rivas och man ska ha öppen planlösning. När matosen invaderar hela huset ska väggarna upp igen. 

Trädgården ska byggas in under tak, för att skyddas mot regn och sol, och sedan, när man kommer underfund med att man egentligen inte är utomhus ... ska allt rivas igen. 

Familjen Heffley kommer fram till att det är lättast att flytta från eländet (inklusive trädäcket i trädgården med badtunnan som det bara är problem med ...) men då går de in i ett helt nytt minfält.
Mäklarnas. Allt ska stylas intill oigenkännlighet ... 

Och hur ska Heffleys få råd med en ny bostad, om ingen vill köpa deras? Speciellt eftersom trädäck med badtunna blivit omodernt ... Nej, huset måste göras om för att bli säljbart!

TV-serien Big Bang Theory blev världens mest framgångsrika komediserie. Den öär ha 3,5 skämt i minuten. Vilket är rekord, i att hålla högt komeditempo ... Samma sak kan man säga om Dagbok för alla mina fans. Det är världens mest framgångsrika bokserie just nu - och den håller världens högsta komeditempo. Jag hade lätt kunnat säga "3,5 skämt per uppslag", men ibland är det faktiskt fler. Både i text och i bilder!

Vartenda uppslag är roligt och mycket av alla "gags" fungerar fristående. Visst, det är en sammanhängde berättelse, men man kan öppna boken nästan var som helst och hitta en teckning eller ett skämt som fungerar fristående. Komik i världsklass. Från pärm till pärm!

BG



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.