tisdag 25 augusti 2015

FILM: The Wedding Ringer - wannabe-Hitch missar målet

Penny med nya nördar.
Doug Harris är blek, fet och otränad, har krulligt pubeshår över hela huvudet, har  oklädsamma glasögon, är nördig, tafatt och har inga kompisar. Så han hyr en kompis: en snabbpratad, snygg, svart kille, som ska vara hans best man på hans bröllop.


Det finns ett stort fel med The Wedding Ringer - förutom att det är en komedi som aldrig är rolig. En film där en hund ger oralsex till huvudpersonen Doug och under tiden dör av hjärtstillestånd.
Man tycks tro att det räcker med att en av huvudpersonerna är fet och att den andre skriker och pratar snabbt, men icke.

Den är inte det minsta logisk. Nördiga killar brukar hitta lika nördiga kompisar (se The Big Bang Theory) - problemet är att hitta en tjej. Trots detta har Doug tydligen fått ihop det med en snygg, välträmnad, blond och rik tjej - spelad av Kaley Cuoco-Sweeting, alias Penny från The Big Bang Theory. Och Doug har inga kompisar, trots att han äger ett multimationellt företag, han borde alltså kunna beordra en förman eller någon vice-VD att ställa upp, men så långt tänker han inte.

Det framgår att han köpt flickvännens kärlek och han lämnar henne för en rysk prostituerad som han träffade på svensexan (som tycker att det är okej att använda hundar till oralt tidelag) och sin nye snabbpratande kompis och hans kompisgäng MEN alla dessa har han ju köpt! Han har köpt deras tid, deras tjänster och bjudit dem på resan, gemensam svensexa/Honeymoon och ingen av dem skulle bry sig om Doug om han inte köpt dem --- och de flesta vet förmodligen inte ens vad Doug heter i efternamn.

Det verkar som om idén börjat med att göra en ny Hitch - charmig svart kille lär upp tjock klumpig vit kille - men The Wedding Ringer är gjord med usla skådespelare (som inte kommer i närheten av Will Smith) och ännu sämre manus.

Det rker inte att skrika och prata snabbt för att vara komiker. Det räcker definitivt inte att vara fet för att vara nästa Jonah Hill. Man måste ha en komisk talang och ingen av dessa två har lika mycket komisk talang sammanlagt i sina omfattande kroppar som Will Smith har i sitt lillfinger.

En film att missa. Se hellre Hitch. Will Smith i högform. Och ett roligt manus.

Regi: Jeremy Garelick
Titel: The Wedding Ringer
Medverkande: Kevin Hart, Josh Gad, Affion Crockett, Kaley Cuoco-Sweeting, Jorge Garcia  mfl.
USA, 2015
Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.