måndag 24 augusti 2015

FILM: Fast & Furious 7 - sista filmen med Paul Walker!

One last ride.
Sista resan med gänget!

Vin Diesel och Paul Walker tar sitt team världen runt i det mest utmanande och känslofyllda äventyret hittills.

Som måltavlor för en kallblodig lönnmördare ute efter hämnd, är deras enda hopp att återigen sätta sig bakom ratten för att ta upp jakten på ett genialt spårningsprogram. De står inför sin största utmaning någonsin, och resan tar dem till långväga platser som Abu Dhabi men också hem till gatorna i Los Angeles. De måste än en gång samla gänget, som ett team och som en familj, för att skydda de sina.


The Fast & the Furious är ett fantastiskt framgångsrikt varumärke - nu när Paul Walker avlidit verkar det som om nummer 7 verkligen blir den sista filmen i serien.

Scenerna där en söt hacker fritas i Kazakstan är bland de bästa actionscenerna någonsin, och bilhoppen mellan tre skyskrapor i Abu Dhabi är både spektaktulära och faktiskt roliga.

Vad som inte fungerar i själva storyn är att man faktiskt hejar på Jason Statham som den coole ex-militären som ska göra allt för att hämnas sin lillebror. Han är en befriande brittisk motpol till allt amerikanskt svammel om känslor och familjevärderinar. Dessutom är han ensam medan Fast en Furios gänet är 7 personer, eller flera, uppbackade av Kurt Russel och hela den amerikanska militären OCH ett övervakningssystem.

Man hejar liksom på The Underdog och av Jason och "The Rock" är det ingen tvekan om vem som är bäst skådespelare, i en film där det finns gott om skalliga medelålders män som ska visa sina muskler. Fast de med störst muskler är tyvärr inte de man hejar på.

Statham röstades faktiskt fram av fansen som den som de helst ville se i en Fast & Furious film. Men Vin Diesel ser ännu sämre ut bredvid någon som faktiskt kan skådespela, vilket fansen och Diesel själv inte verkat ha tänkt på.

7 filmer med "Bromance" mellan Walker och Diesel är nu över och ja, man kommer att sakna serien.

Det här är som The Matrix med bilar --- på något sätt lyckas de alltid överträffa den tidigare filmen vilka stunts som bilar kan göra. Här flyger de och hoppar fallskärm. Det finns inte mycket kvar nu för bilarna att göra, utom att åka till månen!

En värdig final för ett fantastiskt framgångsrikt franchise. Walker skulle ha varit stolt över sitt arv.

Regi: James Wan
Originaltitel: Furious Seven
Medverkande: Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster,
Tyrese Gibson, Ludacris, Dwayne Johnson, Lucas Black, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel,
Elsa Pataky, Gal Gadot, John Brotherton, Luke Evans m.fl.
USA, 2014
Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.