lördag 18 april 2015

Mari Jungstedts & Ruben Eliassens En mörkare himmel blir TV-serie

En mörkare himmel (inbunden)

SF filmar denna bok för TV.

Gran Canaria serien filmas för TV  Svensk Filmindustri (SF) har förvärvat TV-rättigheterna till Marie Jungstedts och Ruben Eliassens nya roman En mörkare himmel och en kommande serie kriminalromaner, som utspelar sig på Gran Canaria.

I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd fjortonhundratalsmålning, Venus födelse. Polisen får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las Palmas.

En mörkare himmel lanserades januari 2015 och har redan sålt närmare 80 000 exemplar i Sverige och serien är dessutom redan såld till flera länder.

”Jag blev så glad när jag först läste manuskriptet till En mörkare himmel. Historien tar läsaren med på en mörk och mycket spännande resa i en fantastik miljö som många skandinaver känner igen. Det känns också extra roligt att den är skriven av en av Sveriges bästa författare i genren tillsammans med en lika begåvad författare från Norge”, säger Julie Lövgren, Head of Acquisition/Nordic Book Rights at Svensk Filmindustri.

”Vi är väldigt glada och stolta över att få möjligheten att utveckla Maris och Rubens böcker som TV-drama. En mörkare himmel är en mycket stark och spännande kriminalhistoria med fantastiska huvudkaraktärer. Både Mari och Ruben är suveräna berättare med en helt egen ton i sina böcker som har en stor potential att bli lika tilltalande som TV-dramatik”, säger Johan Hedman, TV-chef på SF.

Mari Jungstedt, född 31 oktober 1962, är en svensk journalist och romanförfattare. Hon har tidigare arbetat som journalist på radio och TV. Sedan 2003 är hon verksam som deckarförfattare. Romanerna om kriminalkommissarien Anders Knutas har översatts till ett 15-tal språk och även gjorts som tyskproducerad TV-serie.

Ruben Eliassen, född 26 november 1968 i Trondheim, är en norsk författare och illustratör med erfarenhet från musik- och reklambranschen. Han är kanske mest känd för böckerna i Phenomena-serien som är en serie fantasyromaner för barn och ungdom.

För sin första bok, Phenomena: Profetiens utvalgte från 2002, vann Eliassen Arks barnbokspris och Kultur- och kyrkodepartementets priser för barn- och ungdomslitteratur.

”Ruben och jag är väldigt glada över att SF tycker så mycket om vår bok och vill berätta den här historien i ett nytt format. Vi är båda mycket intresserade av film och TV-drama och att samarbeta med SF kring vår berättelse känns väldigt spännande. Under våra diskussioner med producenten Johan Hedman och hans medarbetare har vi haft en stor samsyn på hur boken skall kunna utvecklas som en filmad historia och vi känner stort förtroende för honom och medarbetarna på SF", sägen Mari Jungstedt och Ruben Eliassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.