torsdag 9 april 2015

FILM: Micke & Veronica - svensk komedi och publikfavorit

Sällskapsresa i skärgården.
 
Vinnare av Biopublikens pris på Guldbaggegalan 2015!

Snickaren Micke och läkaren Veronica är båda runt 40 och nykära. Deras barn hatar varandra, exen krånglar och mötet med svärföräldrarna blir en klasskrock. Den underbara sommaren i den bohusländska skärgården blir inte riktigt som de tänkt sig.

I huvudrollen som snickaren Micke ser vi David Hellenius som gör sin första huvudroll på bio. Den andra huvudrollen, som överklasstjejen Veronica, spelas av Izabella Scorupco som gör sin första komedi. I övriga ledande roller syns bland andra Suzanne Reuter och Philip Zandén.

Micke & Veronica är en lagom kul film för hela familjen - inget är stötande, alla blir lyckliga på slutet, barnen blir förtjusta i varandra, föräldrarna blir förtjusta i varandra ... japp, vi får tre generationer med lyckliga par!

Det här är lite som Sune-trilogin för vuxna. Semestern är inte All inclusive eller i fjällen,  men under semestern sliter alla i familjen lite extra på varandra.

Izabella är förresten jättekul, man kan inte tro att detta är hennes första komedi, och David får köra ett Let's Dance nummer med en salsa som slutar i poolen.

Micke & Veronica är en lagom lång, lagom kul film, där allt slutar lyckligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.