måndag 20 april 2015

FILM: Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast - Tingeling och Legenden om Önskedjuret

Tingeling. Legenden om Önskedjuret.

NeverBeast bli Önskedjur

 
Återvänd till Älvdalen för ett nytt spännande äventyr i Disneys Tingeling: Legenden om Önskedjuret.

En gammal legend om ett massivt odjur gör Tingeling och hennes vän Vinka nyfikna. Särskilt Vinka, djurälvan som inte är rädd att bryta mot reglerna för att hjälpa ett djur i nöd. Men den här varelsen är inte välkommen i Älvdalen – och spejarälvorna är fast beslutna att fånga in den mystiska besten, som de fruktar ska förstöra deras hem. Vinka måste övertyga sina vänner att riskera allt för att rädda Önskedjuret.

Tingeling är en av Walt Disneys mest kända skapelser, varje år flyger den lilla älvan runt på julafton ... och serien med Tingeling filmer är oftast riktigt bra. Den förra, Tingeling och Piratälvan, var ett högvattensmärke. För alla som någonsin undrat om de ska gå på maskerad som älva eller som pirat --- där kom svaret! Du kan vara allt samtidigt!

Tingeling var i förra filmen något av en birollsfigur, och ännu mer så i The Legend of the NeverBeast. Fawn (på svenska Vinka) är den egentliga huvudpersonen. Hon älskar djur, hon är en djurälva, så det är hennes jobb ... men hon går mycket längre än vanliga djurälvor och tar till och med hand om farliga djur. Inledningen när hon tar han om Hanna en "bebis hök" som kommer att äta älvor som vuxen, är mycket rolig.

NeverBeast är tecknad som en korsning mellan den flyande hunddraken i The Never Ending Story och just en  stor blandrashund.

Den svenska översättningen Önskedjur än ganska märklig, för Gruff, som Fawn kallar honom, kan inte uppfylla önskningar.

Hans roll är att rädda Älvdalen --- men Scout älvorna tror att han vill förgöra den, så Fawn och hennes vänner måste med mod och list rädda Gruff --- och hela älvdalen!

Ett spännande äventyr där naiva och gulliga älvor ställs mot militära och tuffa älvor.

Är det spoliervarning att avslöja att naiva Fawns sätt vinner till sist?

Gruff är så oemotståndlig att många barn säkert vill ha ett sådant roligt husdjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.