onsdag 28 november 2018

SCEN: Peter Jöback ger exklusiv konsert på Storan i Göteborg med nya albumet Humanology

26 oktober släpptes Peter Jöbacks nya album ”Humanology”. Det var 11 år sedan Jöbacks
senaste originalalbum och det nya albumet var uppenbarligen efterlängtat! 

”Humanology” gick rakt in på albumlistans 1:a plats fysisk försäljning, 6:a totalt. Nu tar artisten med sig de nya låtarna ut i rampljuset för en exklusiv konsert på Storan i Göteborg söndag den 10 februari. Det är ingen underdrift att detta är en unik chans att se en av Sveriges starkast lysande stjärnor framföra sitt nya material blandat med lite annat, på det sättet de gör sig bäst - LIVE.

Biljetterna släpps fredag 30 november kl 09.00

”Humanology” är en storslagen popskiva av internationellt snitt, där Jöback arbetat tillsammans med låtskrivarna Tobias Fröberg och Kathryn Williams samt LA-baserade producenten Tobias Karlsson. Resultatet är en fullmatad samling låtar med stark personlig koppling – ackompanjerade av storslagna blås- och stråkarrangemang och starka syntslingor.

Det var en lång, kreativ process att skapa ”Humanology” vilket uppkom en vårdag för ungefär fyra år sedan när Peter Jöback och producenten Tobias Fröberg satt i Tobias studio på Gotland. Första låten - vilket råkade bli första singeln - "The Mask" skrevs nästan direkt. "Vill minnas att den föddes ur en idé Peter haft i huvudet under lång tid”, berättar Tobias Fröberg

Peter och Tobias introducerade sedan den engelska Mercury Prize-nominerade Kathryn Williams i låtskrivandet. Kathryn har jobbat mycket med Ed Harcourt och samarbetat med bl.a. David Gray, Ray LaMontagne, Boo Hewerdine och Damien Rice.

Efter flera skrivarsessioner i Stockholm hittades den rätta producenten för att göra klart skivan; den L.A baserade producenten Tobias Karlsson fick uppdraget. Tobias kommer från Max Martins bolag MXM och har bl.a. har jobbat med Adam Lambert.

Kreativ kontroll är honnörsord för Peter Jöback i allt han gör och skälet till att han startade sitt produktionsbolag Sinclair Entertainment 2011. Sedan dess har han alltid varit medproducent i sina scenproduktioner, från egna konceptet "I Love Musicals", via "The Phantom of the Opera" och nu senast hans grandiosa popteater ”Med Hjärtat Som Insats” som spelas på Cirkus fram till den 15 december. Med Humanology tog Peter Jöback ännu ett kliv i sitt entreprenörskap och lät Sinclair Entertainment även bli en label där han gav ut albumet.

Den 10 februari ger Peter Jöback en exklusiv konsert på Storan för att framföra Humanology live, givetvis också med några tillbakablickar. Det blir en svårslagen kombination av hans bästa sidor – dels de egna låtarna och dels hans fantastiska scennärvaro – vi ser enormt mycket fram emot en maxad kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.