onsdag 28 november 2018

FILM: Sicario 2: Soldado - Typecastad actionuppföljare utan Emily Blunt

Regi: Stefano Sollima
OriginaltitelSicario: Day of the Soldado 
Medverkande: Benicio del Toro, Josh Brolin, Isabela Moner, Jeffrey Donovan, Manuel Garcia-Rulfo
Catherine Keener m.fl.
Land: USA, 2018
Distribution: Nordisk Film

Uppföljaren till filmen Sicario kretsar kring det eskalerande knarkkriget längs USA:s gräns mot Mexiko. Josh Brolin är tillbaka som CIA-agenten Matt Graver och Benicio del Toros Alejandro anlitas åter igen som oberoende konsult för att ta sig an en knarkkung som finansierar terrorister.

Både Brolin och del Toro är tillbaka är tillbaka i Sicario 2. Men inte Emily Blunt. Hon var den mest minnesvärda karaktären i ettan, men hon är inte med i tvåan eftersom hon var ettans "moraliska kompass". Och i tvåan ska den kompassen vara helt borta.

Ja, det kanske förklarar all typecasting och alla sterotyper, både när det gäller mexikanare som håller på med droger och när det gäller muslimer som håller på med terrorism.

Och den största elelr viktigaste kvinnliga rollen är en ung tjej som behöver skyddas, eftersom alla vill döda henne för att få igång ett drog-krig.

Det där är ett klart nerköp om man jämför med den största kvinnliga rollen i ettan, som var Emily Blunts smarta och coola agent. Man behöver någon slags godhet i en film att heja på.

I den här filmen bryr man sig tyvärr inte om utifall Brolin och del Toro överlever eller inte, men det gör de, och det ska tydligen bli fler uppföljare.

Det positiva är att OM man bara vill ha stenhårda och coola actionscener så levererar den första halvan av filmen rejält, tillsammans med en tung ljudmatta. Sedan blir det lite segare på slutet.

Förhoppningsvis kommer både Blunts karaktär och hennes sympatiske bäste vän tillbaka i den avslutande tredje delen i serien.

BG


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.