fredag 16 november 2018

FILM: Fantastic Beasts 2 - Vad är gulligare än en niffler?

En baby-niffler flyger på en champagnekork!


Vad är gulligare än en niffler? Svar: en hel hög baby-nifflers! 

Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald är om möjligt ännu bättre än Fantastic Beasts And Where to Find Them
En hel hög baby nifflers ...

Massor av spänning, romantik, fantastiska scener, fantastiska djur och en twist mot slutet som är den bästa och största hitintills i J.K. Rowlings Wizarding World!  Japp, det här är mycket bättre än Harry Potter serien! Vi rör oss i en mycket större värld än bara i en internatskola och det finns så mycket att se och göra!

Men det blir också en liten flashback till Hogwarts, där vi får träffa seriens huvudperson, den magiska djurvännen Newt Scamander, som barn. Kärlekshistorien mellan den tystlåtne Hufflepuff-pojken och den missförstådda Slytherin-flickan är förmodligen den vackraste - och mest tragiska - i hela J.K. Rowlings Wizarding World.  Det är som en Romeo och Julia historia, fast inte båda av dem dör. (Ja, alltså snarare West Side Story).

Jag har alltid varit skeptisk till systemet med hus på Hogwarts - är det verkligen produktivt att sätta alla "baddies" i ett hus som har en orm som symbol? Och är det inte orättvist att Hufflepuff eleverna är så underskattade? Förmodligen för att deras hus har en grävling som symbol!

Fast det är nog tur för Newt Scamander att han är underskattad, det gör att han kan flyga under radarn!
Nagini och Credence.

När det gäller den onda och den goda sidan: Grindelwald ska representera den onda sidan och Dumbledore den goda sidan. Fast Dumbledore är väldigt bra på att manipulera folk han också, det var hans "fel" allt som hände Newt i den förra filmen! (Och Newt nästan dog på kuppen!) Dumbledore gör sällan det som bör göras själv, han skickar andra att göra det i sitt ställe.

Från Harry Potter böckerna är vi vana att se att alla Slytherins är onda och hejar på Voldemort och alla Gryffindors är goda ... och Dumbledores favoriter.Spoilervarning i nästa stycke!

Det verkar alltså helt klart vilka det är som ska stödja Grindelwald! och en stor överraskning i filmen (spoilervanring!) är att det är snälla och söta och rara Queenie som blir en Grindelwald supporter medan Slytehrin tjejen leta Lestrange står emot Grindelwalds lockelse och offrar sig själv för att rädda Newt och hans bror. Var hennes sista "I love you!" riktat mot Newt eller brodern Theseus--- eller båda två?

Dessutom: det blir Credence som väljer att följa Grindelwald direkt, inte Nagini, också överraskande eftersom man vet att Nagini kommer att bli den onde Lord Voldemorts mest trogna följeslagare (i alla Harry Potter böckena!)
Leta Lestrange "värvas" av Grindelwald.

Filmens final twist gäller den amerikanska karaktären Credence Barebone. Han visar sig tillhöra en av de stora mäktiga trollkarlsfamiljerna i Europa - och det är inte familjen Lestrange, som vi luras att tro under hela filmens gång. Den lilla fågeln som Credence har och som man tror är en korp (familjen Lestranges symboliska djur) visar sig vara en Fenix, som är en fågel som man förknippar med en helt annan mäktig familj, nämligen familjen Dumbledore ...


Många, många kärlekspar i Fantastic Beasts 2! Alla är två och två ... Utom Dumledore och Grindelwald.
Men dessa två var ett kärlekspar som unga ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.