torsdag 29 november 2018

FILM: I kill giants - Sju minuter över midnatt en gång till

Regi: Anders Walter
Titel: I Kill Giants
Manus: Joe Kelly baserat på I Kill Giants av Joe Kelly och Ken Niimura
Medverkande: Madison Wolfe, Imogen Poots, Sydney Wade, Rory Jackson, Zoe Saldana m.fl.
Land: Belgien, Kina, United Kingdom, United States, 2018
Distribution: NonStop Entertainment

När det verkliga livet blir för tungt för tonåriga outsidern Barbara flyr hon till fantasin och det uppdrag hon är besatt av: att döda jättarna som hotar världen.

Den här filmen är baserad på "comic books" men har en hel del gemensamt med boken och filmen Sju minuter över midnatt. Det är nästan exakt samma historia, men med en tjej istället för en kille i huvudrollen, hens mamma är döende och hen flyr till en fantasivärld för att undkomma den verkliga världen.

I den verkliga världen finns precis alla klyschor från alla andra ungdomsfilmer: en snäll syster, en bästa vän, en elak mobbare ... nån förstående vuxen på skolan, där alla andra är oförstående. 

Man har sett det här förut, och läst det här förut, och andra liknande filmer har haft bättre detaljer och specialeffekter. I Kill Giants är helt enkelt inte genomtänkt. Nycken till bra fantasy är att skapa regler och sedan följa dem. Annars rasar allt som ett korthus, och här rasar det ganska snabbt. Förutom huvudrollsinnehavaren har man heller inte fått tag på bra skådisar eller bra barn/tonårsskådisar. Effekterna är också ganska taffliga, vilket är konstigt i CGI tidernas högvarv.

Det finns många Harry Potter wannabees ---  som försöker och den här missar målet.

Intrycket här är att man försökt härma så många andra mer talangfulla författare och manusförfattare och regissörer --- och man har missat målet grovt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.