söndag 15 maj 2016

Alisa Bandell - Baka med Alisa  

Baka med Alisa - färgglad inspiration för unga sockerbagare!


Chokladbollar eller kladdkaka eller rulltårta … Många barn har ett recept som de gör om och om igen. Alisas egen favorit som barn var att göra sockerkaka, efter att hon hade läst boken om bävern Castor som bakar sockerkaka.

 


Roligast är nog gula emoji macarons och tipset på att kolla på minionerna (som liknar emoji) i Dumma mej ...
Alisa Bandell
Baka med Alisa
ISBN: 9789132167294
Förlag: B. Wahlströms Bokförlag


Alisa Bandell
Alisa Bandell
Men som Alisa påpekar i sin bakbok som riktar sig just till unga läsare: varför gör man samma sak om och om igen, när det finns så mycket gott att variera emellan?
Alisa har delat upp sin bok i tre avdelningar: Efter skolan, Helgfika och Kalas.
Dessutom finns det massor av musiktips och filmtips och lästips vad som passar till de olika bakverken.
Efter skolan kan man t.ex. göra Malteser- Cookies som passar till filmen E.T.
Som helgfika kan man göra Oreo Milkshake och titta på den underbara DisneyPixar filmen Insidan ut som utspelar sig just i San Fransisco, där Alisa hittat inspiration till den goda milkshaken (fast jag kopplar ihop Oreos med Disneyklassikern Röjar Ralf, där Oreo kakorna patrullerar som sjungande slottsvakter i spelet Candy Crush).
Till kalaset kan du göra MiniCupcakes och kolla på Jorden runt på 80 dagar - en spännande bok av Jules Verne som filmats flera gånger.
Missa inte den nyillustrerade bokklassikern i snygg utgåva med Robert Ingpen illustrationer (B.Wahlströms Bokförlag).
Alisa har rest mycket i USA, en del av boken är skriven från Disneyland, och hon har hittat mycket inspiration till mat och dryck där. Det är genomgående hennes egna snygga foton som är med i boken.
Alisa är som en kul kompis att ha med i köket och boken har ett smart upplägg där svårighetsgrad på recepten indikeras med tårtor som är olika högt uppbyggda.
Heja Alisa! Det här är en kul mat-resa med massor av fina recept och vackra bilder och skojiga tips!
Roligast är nog gula emoji macarons och tipset på att kolla på minionerna (som liknar emoji) i Dumma mej ...
Det här är en fin presentbok som kan inköpas till dig själv om du vill ha inspiration inför ett kalas eller en mysig helg --- eller varför inte ta med en nyinslagen bok som present när du själv blir bortbjuden på kalas? Det innebär självklart att du måste bli bjuden på kalas nästa gång igen och får smaka på läckerheterna ur boken! Win-win situation!
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.