lördag 28 september 2013

Underhållning: Livat i Parken


Kaos i Folkparken i Livat i Parken!

 
Kaos i Folkparken. Detta är temat på den nya Lisebergsteatern. Som vanligt intar sommarens succéföreställning från Vallarna, Falkenberg, Göteborg när det blir en kall och kulen höst -och man kan njuta av utomhusteater inomhus.
Friluftsteater och "buskis" är en gammal fin svensk tradition. I årets produktion från Falkenberg är det inte ont om friluftsscener - allt utspelar sig nämligen i Folkets Park och någonstans i parken finns en miljon gömd i buskarna.
Jojje Jönsson är mest av allt känd för att vara Dag Otto, men han är minst lika bra i alternativa roller, som en inte alltför smart fotograf på en folkpark.
"Mig lurar man inte!" kan komma att bli en klassisk komisk replik.
Årets produktion kan också karakteriseras som "varannan damernas" för de kvinnliga komikerna i ensemblen är alla på topp. Jeannette Capocci är ett välkommet gammalt nytillskott - äntligen tillbaka i ensemblen! Likaså Siw Carlsson. Fantastisk som en tysk primadona som kräver dubbning när hon ska sjunga "Till havs" i folkparken.
Som vanligt är det som bäst när ensemblen börjar improvisera och nästan kommer av sig - Jojje och Siw och Stefan är så samspelta att de klarar av det och de behåller sina karaktärers röster hela tiden.
Trots att det är premiär på Liseberg har flera i publiken redan sett pjäsen flera gånger (då utomhus i Falkenberg) och kan tänka sig att se den ännu fler gånger - riktigt roliga saker håller!
Kaos i Folkparken ger stora ovationer ... Jeannette Capiocci, Jojje Jönsson, Siw Carlsson mottager blommer och blad efter nypremiären.
©Poplight - hela ensemblen. Presentation av pjäsen: I rollerna Stefan Gerhardsson, Jojje Jönsson och Siw Carlsson, Jeanette Capocci, Thomas Hedengran, Sanna Ekman och Pär Nymark. Manus: Lars Classon och Torbjörn Karlsson. Välkommen till folkparken och 80-talet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.