fredag 27 september 2013

Familjen Addams - från serie, till Broadway, till Göteborg!


Familjen Addams musikalkomedi - en månklar fullträff!

 
Familjen Addams - kultserie, Broadway musikal och nu megasuccé på Lorensbergsteatern i Göteborg, med Claes Malmberg och Lasse "Doobidoo" Kronér i huvudrollen. Detta är det bästa man kan göra en fredagkväll - det är till och med bättre än Doobidoo!

Familjen Addams är den perfekta musikalen om man gillar lite mörkare humor - och denna version har en mycket bra uppdaterad svensk översättning som river ner många skrattsalvor från publiken.

Bokmässan med packade bibliotekarier, Lundsberg, Hallandsåsen, Smartare än en femteklassare, Doobidoo - många skämt får Göteborgspubliken att känna igen sig och skratta högt!

Bäst är det när Malmberg och Kronér spexar tillsammans och knappt kan hålla sig för skratt - men Petra Nielsen imponerar också som Morticia Addams. Barnen Addams är så där lagom skräckcharmiga som de ska vara och de är båda otroligt bra på att sjunga och uppträda.

Konflikten i Familjen Addams uppstår när dottern vill vara "normal" och ha en "normal" familj - för hon träffat en helt vanlig kille från landet. Den helt normala vanliga familjen längtar däremot efter att bli lite mer galen och impulsiv och minstingen i familjen Addams skyr inga medel för att behålla sin syster för sig själv ... så det är med andra ord bäddat för förvecklingar.

Musiken i Familjen Addams passar perfekt - den är medryckande, utan att vara sötsliskig eller insmickrande som så många andra musikaler.
Just nu är Familjen Addams det roligaste man kan ha. Vare sig det är fredagskväll eller någon annan kväll i veckan ...
Passa på att se Malmberg och Kronér live - OCH njut av livemusiken, 12 man band under ledning av Johan Landkvist.
Betyg: 5

Foto: Bo Håkansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.