lördag 28 september 2013

En liten musikblogg: Magnus den Store


Magnus den Store - på Rondo

 
Tidigare shower på Rondo har varit supersuccéer med Lena Ph (förra året) och Tomas Ledin (förrförra året) folkkära Melodifestivalvinnare (och Ledin hade fördelen av att jobba med ännu en Melodifestival favorit, D. Lindgren, en "nästan-vinnare"). "Hard act to follow". Magnus Uggla har aldrig vunnit Melodifestivalen och når inte upp till Ledins och Lena Phs nivåer. Även om den nya showen försöker imitera de tidigare succéerna.
Gamla hits, nostalgi, skämt om hur töntiga folk såg ut förr i tiden.
Och massor av bögskämt. Man kan förstå att Magnus aldrig vunnit Melidifestivalen. Fel attityd, fel forum. Världen utvecklar sig men Magnus ligger kvar på 1980-talet.
Dessutom efterapas Ledin greppet med att åka tillbaka i tiden och möta sig själv. Men medan Ledin möter en duktig sångare möter Magnus en tecknad version av sig själv.
Folk som inte är komiker borde slippa manus där de förväntas dra gamla vitsar hela tiden. det känns som om Magnus pratar mer än han sjunger och alla väntar på Låtarna.
© Foto: BGB
 
Eftersom det är eftermiddagsmatinée är det många barn i publiken - de har inte roligt - och många nyktra människor.
Magnus försöker sig på ett skämt när skratten uteblir att "roligare än så här får man inte för 500 kronor" (dvs. betala mer för bättre skämt, jag tycker inte heller att manuset jag fått är roligt!) men saken är den att folk mest har kommit för musiken.
Det är en lång väntan, men till sist kommer Kung i Baren och Jag mår illa - som extra nummer. Och när folk reser sig upp för att gå kommer bästa låten - senaste hiten, den från allsång på Skansen. Värsta bästa låten.
Då är Magnus på topp. Och då är det över.
Ett stort plus för extranummer och för de otroligt duktiga kvinnliga dansarna och musikerna - tjejgitarristen är bara så cool och duktig och Magnus har använt sin talang för att skapa ett bra band - precis som i TV såpan för länge länge sedan ...
Och när det gäller alla skämt om att Ledin är bättre. Väck inte den tanken, för den slår snabbt rot. Men Ledin sjunger mer och pratar mindre. Det är mer Showtime och mindre storhetsskämt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.