söndag 15 september 2024

SCEN: Kanina och den försvunna skatten - Indiana Jones inspirerat äventyr på gröna Kaninscenen Liseberg

 

Titel: Kanina och den försvunna skatten

Plats: Kaninscenen, Liseberg

Medverkar: 2 gröna kaniner (Lisen och Kanina), 2 människovänner, 1 Måns Tråk

Spelas till och med: 22 september

Därefter: NY Halloweenteater med kaninerna och NY julteater med kaninerna! Ingår i entrébiljetten!

Spelas dagligen när Liseberg är öppet. Se Lisebergskalendern för exakta klockslag.

Speltid: 20 minuter

Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟

Vad skulle kaninerna göra utan Måns Tråk? Och vad skulle Kaninscenen göra? Någon måste sätta igång alla intrigerna och leverera exposition för den entusiastiska publiken ... och dra några göteborgsvitsar. För Måns Tråk är ju riktigt vass när han lurar i vassen ... Och upptäcker att kaninerna snubblar över hans skattkarta som visar var hans mormorsmormorsmormorsmormorsmors skatt finns nedgrävd.

Kanina och hennes människovän bestämmer sig för att gräva upp skatten (Måns skuggar dem) och hon tar sin goda vän kaninen Lisen till hjälp. Lisen är uppe i varv ... och äger ett varv. Med en båt. Som råkar vara Kaninlandets enda båt. Lisen har också en egen favoritmänniskovän, en som hon lär att simma, och det blir många fina lektioner och smarta ramsor innan tekniken sitter. Ramsan visar sig också vara till hjälp när det gäller att få tag på skatten ....

Indiana Jones kaniner och den simmande skatten

Det här är ett Indiana Jones inspirerat äventyr och det är sååå bra. Rappt, roligt, lärorikt och smart. Dessutom musikaliskt med en hel del kanindans  (och discodansande människor). Den minsta som uppskattar teatern och gurgel-skrattar är under ett år och hen älskar tittut-peekaboo-bakom-dig scenen. De äldsta ... är medföljande vuxna som skrattar gott åt alla göteborgsvitsar. Däremellan finns alla åldersgrupper representerade. Inklusive teens&tweens som hovrar i bakgrunden och nostalgiskt spanar på kaninerna (vilket man kan göra över en vuxen kopp kaffe och en bulle på Kanincaféet mittemot Kaninteatern - eller så kan man unna sig ett glas barnsligt god färgglad saft). Det här är verkligen barnteater som har något att ge alla som kommer att tittar. Det blir intriger, skattjakter, rebusar, spänning, massor av skratt, musik och dans.

På slutet är alla vänner och dansar. Inklusive Måns Tråk. Som innerst inne säkert gillar kaninerna. Varför skulle han annars bo mitt i kaninlandet?

Rabbit-girl-power

Under årens lopp har vi sett många kaninteatrar på Kaninteatern - affischnamn har varit Bagare Berg (som förestår Kanincaféet?), Trollkarlskaninen Kanne och julkaninen Julius. NU är det två tjejkaniner som ensamma äger scenen ... ja, tillsammans med sina respektive människor (en tjej och en kille) och Måns Tråk, vår favoritintrigör i Kaninlandet. Kanintjejerna Lisen (fint namn för en Lise-bergs-kanin!) och Kanina är bästa vänner och fullt kapabla att åka ut på äventyr själva ... utan att någon av pojkkaninerna är med och håller dem i tassen. Lisen är dessutom en duktig affärskanin som driver ett varv (och en simskola?) alldeles själv. Rabbit-girl-power. Tassen upp på detta!

Snart är det dags för höstteater ... och julteater! Kaninen Kanina (i randig klänning) har många gig!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.