lördag 19 januari 2019

Pärlsmycken av Margrethe Hjort Hay - Hög klass på pyssel!

Författare: Margrethe Hjort Hay
Titel: Pärlsmycken
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsdatum: 11 januari 2019

Margrethe Hjort Hay är fjorton år och hennes pärlsmycken gör redan succé i modevärlden. Båda hennes föräldrar är mycket kända designers i Danmark (och även i resten av världen).

Nu kommer Margarethes bok Pärlsmycken med 16 enkla steg-för-steg-beskrivningar till unika, fina pärlsmycken som går att variera hur mycket som helst.


Boken är rekommenderad från 9 –12 år men passar även för yngre pärlentusiaster om de vill ha lite mer avancerade tips än vad de är van vid, och för äldre pärlpysslare som vill ha lite nya tips. 

Vanligtvis är pysselböcker för barn väldigt enkla och pysselmaterialet används upp i ett nafs, men den här boken har massor av "recept" som varar länge. Det är bättre att lägga tid på att göra en snygg sak bra, något som sedan används och är till glädje, än att hafsa igenom en massa saker som sedan ligger i drivor och skräpar. Vanliga pysselböcker för barn brukar resultera i det senare. Så den här boken är i en klass för sig när det gäller pyssel.

Sedan skadar det ju inte att man kan variera mönstren i det oändliga. Margarethes gul-och-vita armband passar henne ju perfekt, hon är blond och ljus, men man kan lika gärna göra det polkagrisrandigt eller rött-och-lila (Manchester Uniteds färger!).

Ett bra tips är att låta "olyckor" hända. Det blandade halsbandet är finast i hela boken och det tillkom av en "olycka", alltså pärlor blandades som inte skulle blandas.

Rekommenderas varmt för alla pysselsugna!

Kolla in: Margrethe Hjort Hays Instagramprofil @margrethes.perler.
Margarethes populära smycken säljs bland annat på Holly Golightly, en av Danmarks mest exklusiva modebutiker.

Bonus: Kapitlet om hur man slår in smycken på ett fint sätt. Helhetsbilden räknas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar