lördag 28 februari 2015

FILM: Kapten Sabeltand - en ny "Pippi på de sju haven"

Kapten Sabeltand - en ny Kapten Krok

Storslaget familjeäventyr!

Kapten Sabeltand och skatten i Lama Rama är ett storslaget actionäventyr, späckat med humor och spänning för hela familjen!

Vi går ombord på sjörövarskutan Den svarta damen och följer med pojken Pinky och hans väninna Ravn på en spännande resa från piratkvarteren i Abra hamn till det mytomspunna Lama Rama. Tillsammans med Kapten Sabeltand och hans besättning går färden genom djupa vågdalar och outforskade djungler i jakten på Kung Rufus legendariska skatt. Resan blir ett äventyr som invånarna i Abra hamn kommer att prata om i många år, samt en upplevelse som förändrar Pinkys liv för alltid.

Det här är något så ovanligt som ett norskt Disneyäventyr. Äventyret är som en blandning mellan Pippi på de sju haven och Pirates of Caribean - och målgruppen ligger förmodligen någonstans däremellan.


Man kan välja mellan norskt, svenskt och engelskt tal, eller till och med ta norska med syntolkning, om man har synskadade i sällskapet (som förstår norska) - ett plus, även barnkanalen har börjat med allt fler sändningar med syntolkning, t.ex. årets julkalender.

Men ... för de hörselskadade finns det inte mycket att hämta här, eftersom det inte finns text att få till någon av språken, ingen norsk, svensk eller engelsk text.

Och svenska biografer som just nu satsar på att alla filmer, även de med svenskt tal, ska sändas textade varje gång. Nu kanske detta är övernitiskt, men film är bäst om man hör - eller kan läsa - vad som sägs. Annars hamnar man ohjälpligt efter i handlingen.

Denna brasklapp inlagd - jättekul med en familjevänlig äventyrsfilm från Norge!

Fast här finns ingen Johnny Depp med, piratledaren ser mer ut som Kapten Krok än Keith Richards.

Regi: John Andreas Andersen / Lisa Marie Gamlem
Titel: Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama
Originaltitel: Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama
Medverkande:Kyrre Haugen Sydness, Odd-Magnus Williamson, Pia Tjelta,
Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen

Norge, 2014

Extramaterial: Dokumentärfilm: Bakom kulisserna på Kapten Sabeltand och skatten i Lama Rama

Walt Disney Studios Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.