tisdag 24 februari 2015

BOK: Paddington - en älskad klassiker i nyutgåva!

Den första boken om Paddington
med illustrationer av Peggy Fortnum
1958 kom den första boken om Paddington ut. Michael Bond såg en övergiven teddybjörn i ett skyltfönster, dagarna innan jul. Det blev en julklapp till frun och Mr & Mrs Bond tog hand om björnen.

Michael Bond hade en vision av barn som stod övergivna och skulle skickas ut på landet med papperslappar med adresser i snören runt halsen. Ungefär som nyckelbarn utan nycklar. Sådana barn vimlade det av på tågperongerna under andra världskriget. Som i den första Narnia boken, när Lucy, Susan, Peter och Edmund ska skickas ut på landet för att vara i säkerhet.


I Paddington är det en liten björn som sitter ensam på Paddington station med en lapp runt halsen: please look after this bear står det på lappen. Var snäll och ta hand om den här björnen.

Det är precis vad Mr & Mrs Brown bestämmer sig för att göra och därmed blir Paddington en brunbjörn som heter Brown i efternamn.

Paddington kommer från Peru. Hans hem har blivit förstört i en jordbävning. Han har hört att England är ett gästfritt land och därför tar han sina chanser. Han reser som fripassagerare till England och lever på marmelad under tiden.

Böckerna om Paddington har blivit älskade klassiker och Paddington är en blandning av teddybjörn, nyfiket barn, busigt husdjur och flykting som behöver ett hem.

En dag med Paddington är alltid full av äventyr!

Kalla mig Bond, Michael Bond!
Rekommenderas varmt!En dag med Paddington (kartonnage)
En dag med Paddington

för de minsta barnen.
Paddington på ordjakt (inbunden)Paddington tar priset (inbunden)Paddington i trädgården (inbunden)

Det finns många praktfulla böcker om Paddington! Han ställer ofta till det, men klarar sig alltid!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.