torsdag 18 december 2014

Lottas jul

61 synnerligen goda julgärningar, att utföra tillsammans med en älskad designer

julgärningarjulgärningarLotta Kühlhorn
Lottas jul
Bonnier Fakta
Några av de vackraste böckerna i Sverige är formgivna av just Lotta Kühlhorn. Lotta är förmodligen en av Sveriges mest kända och älskade formgivare och man känner direkt igen en kaffekopp, en yoghurtförpackning eller ett tyg som hon designat. Liksom ett intagande bokomslag. Och den här gången har Lotta designat sin egen bok, inte någon annans, och den här boken är en av de snyggaste fackböcker man kan tänka sig.
Vill du ha en designerjul à la Lotta, är det bara att följa tipsen i boken. Här finns sextioen julpyssel för vuxna, med varierande svårighetsgrad. Designade smällkarameller, vackra omslagspapper, tjusiga adventsstjärnor … allt designat av Lotta. Och vem har inte längtat efter att göra ett gökur av pepparkaksdeg? (Ja, man kanske aldrig har tänkt tanken tidigare, men när man ser gökuret i boken, vill man göra ett! Det ser ju så kul ut!)
Allt designas: mormors mumsiga rågkakor, ljusmanschetter, fina presentkorgar … här finns passande pyssel som räcker hela vägen till jul.
Men många av pysslet håller “året om”. För en snygg lampa av kottar kan man ha mer än på julafton, för att få den där trevliga skogskänslan inomhus. Bakverk, girlander och presentpapper är andra saker som kan användas till fler högtider än jul, till exempel till ett fint födelsedagsfirande.
Vilket är det roligaste pysslet? Kanske att göra en salamikorv som julgodis?!
Det är lite som att göra radiokaka: den ser ut som en gammal radio men är i själva verket rena rama godiset!
Vare sig man pysslar i papper, kottar, tyg eller kakdeg kan man ha väldigt mycket kul med Lottas jul!

Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.