fredag 19 december 2014

Barnens aktivitetsatlas

Ett interaktivt och roligt sätt att utforska din värld
   250 klistermärken 250 klistermärkenJenny Slater
Barnens aktivitetsatlas
- Ett interaktivt och roligt sätt att utforska din värld!
Illustrationer: Katrin Wiehle och Martin Sanders
Ordalaget Bokförlag
Upptäck hur fantastisk hela jorden är! Man kan hålla på länge att utforska världen; det här är en fascination som aldrig avtar. Här får man hela tiden nya, spännande fakta, när man vänder blad efter blad, och världen vecklar upp sig.
250 klistermärken med flaggor, djur, naturfenomen och sevärdheter. Vykort från alla världsdelar. Eget pass och frågesport. Barnens aktivitetsatlas har mycket kul pyssel att hålla på med!
När det gäller Nordamerika kan man läsa om att världens första nationalpark öppnades i USA för 140 år sedan, för att skydda landskapet, växterna och djuren som fanns där. Idag finns det över 100 nationalparker och naturreservat över hela Nordamerika. När man kommer till Nordafrika får läsaren bland annat lära sig hur man gör choklad (mums!). När det är dags för Nordeuropa får man lära sig om Kanaltunneln och hur den byggdes och mycket mer. Ryssland stoltserar med sina 500 mil barrskog. Sydamerika stoltserar med Amazonas regnskog.
Hela tiden ska läsaren vara på alerten, klistra in klistermärken och flaggor på rätt ställe och pyssla med sitt eget pass (som följer med boken) och leka frågesport. Den rekommenderade åldern är 6 - 12 år, men detta är en gräns som man kan tänja på. Kul med kartor, olika länder och fakta, är något som fascinerar länge. Varför skulle annars På spåret vara så populärt?
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.