lördag 20 december 2014

Just idag - 365 tankar för sinnesro

Konsten att inte krångla till det är en skön konst

Just idagJust idagOlle Carlsson
Just idag - 365 tankar för sinnesro
Bonnier Fakta
12 maj. Just idag är allt möjligt. 20 maj. Just idag lär jag känna mig själv lite bättre. 7 juni. Just idag tar jag dagen som den kommer. 23 juni. Just idag står jag med båda fötterna på jorden.
Olle Carlsson samlar 365 tankar för sinnesro i denna evighetskalender. Varje dag inleds med en tänkvärd mening. Varje dag har ett kortare stycke att läsa och begrunda. Olle Carlsson filosoferar över både stora och små frågor med samma självklarhet. Varje dag har en rad för egna anteckningar och en fråga som du själv kan filosofera över.
Man ska inte krångla till det i onödan. Det gör inte Olle Carlsson. Han är en känd profil både när det gäller att diskutera stora frågor och sitt eget liv.
Det låter ofta som en ytlig klyscha när vi uppmanas att fånga dagen och leva i nuet. Detta är ett gott råd, men frågan är --- vad är egentligen nuet?
Olle Carlssons tolkning av nuet är den tidsrymd som sträcker sig från det ögonblick vi vaknar till den stund vi går och lägger oss. Vårt nu är alltså det som finns kvar av den här dagen. Detta tidsmått är ungefär vad vi orkar med för att kunna leva mer närvarande.
Olle Carlssons främsta råd är helt enkelt: gör det enkelt!
Det finns inga bonuspoäng att hämta för att krångla till det på vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.