torsdag 30 juni 2022

THE LOST CITY, DRIVE MY CAR och FANTASTISKA VIDUNDER 3 bland juli månads DVD- och Blu-ray-releaser

 Sommar och sol och filmtajm – man kan fira juli bland annat med årets internationella Oscarsvinnare, den japanska rullen Drive My Car. Mer prisbelönt japanskt av regissören Hamaguchi kan avnjutas i Tillfälligheter och fantasier … Japan är ett filmland väl värt att bevaka för så mycket mer än anime.

Fantasy med magiska djur

Om man gillar fantasy så kommer julafton redan i juli. Tredje delen om den charmigt förvirrade zoologen Newt Scamander, i Harry Potter spin-offen Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter, dyker upp i DVD och BD-hyllan, fullmatad med massor av fantastiskt extramaterial. Newt Scamander (tolkad av Oscarsvinnaren Eddie Redmayne) är numera den ojämförligt mest kände Hufflepuffaren. Robert Pattinsons tvålfagre Cedric Diggory är historia.

Midnattssol och kaninskola

Tål vampyrer sommarljus och midnattssol? Morbius, med Jared Leto i titelrollen, släpps i alla fall mitt under den heta sommaren.

Och mitt under juli-firandet kommer också en påskfilm: Rabbit Academy – Uppdrag rädda påsken, som kanske hopp-as att rida på Peter Rabbit vågen. Och vem vet, Rabbit Academy kanske är kaninernas Hogwarts för magiska påskkaniner?

Missa inte Belfast …

Årets bästa brittiska film (tillika Oscarsvinnare för bästa originalmanus) Belfast är den film som absolut inte får missas. Kenneth Branaghs barndomsskildring är något alldeles extra, och Judi Dench är underbar som hans farmor. I tidigare samarbeten har hon spelat hans fru eller hans mamma … så farmor måste väl vara kronan på verket?

“Die hard” genrer

Westerngenren är en “die hard” genre. Ryktet om dess död är överdrivet (för att fritt parafrasera Mark Twain) och i Old Henry, som hade premiär på Venedigfestivalen, är det dags för nya dueller i solen. Och i skuggan.

“Blockbuster” romcom är tillbaka – med besked

Romcom har länge blomstrat på streamingplattformarna (Netflix gör nya romcoms hela tiden) – men de riktigt stora bioproduktionerna, blockbustervarianten av romcom, har länge fört en tynande tillvaro. Nu är det slut med detta. Alla tre av de stora romcom drottningarna, Meg Ryan, Julia Roberts och Sandra Bullock, gör comeback i genren som gjorde dem till stora filmstjärnor – och först ut är Sandra Bullock i The Lost City, en modern Romancing the Stone historia, med drag av gammaldags matinéäventyr.

Dessutom: romcom filmen Licorice Pizza knatade rätt in i finrummet och blev Oscarsnominerad i kategorin bästa film. Philip Seymour Hoffmans unge son Cooper slår igenom med dunder och brak och … vattensängar och flipperspel. Det är totalt utflippat.

Detta och lite till under juli månad …

Ha en god filmsommar!

4 juli
A Journal For Jordan
Dag för dag
Drive My Car
Licorice Pizza
Moonfall

11 juli
Belfast
Tillfälligheter och fantasier

14 juli
Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter
Morbius

15 juli
The Beatles: Get Back

18 juli
Rabbit Academy – Uppdrag rädda påsken

25 juli
Bad Luck Banging or Loony Porn
Doctor Strange In the Multiverse of Madness
The Lost City
Old Henry

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.