söndag 30 juni 2024

Sofiero Classic 30 juni - program

PÅ GRUND AV KRAFTIGT REGN KOMMER SÖNDAGENS SOFIERO CLASSIC ATT HA REDUCERAT ANTAL UTSTÄLLARE SAMT VISSA ÄNDRINGAR I PROGRAMMET FÖREKOMMER.

Årets Sofiero Classic har ett gediget program med underhållning för hela familjen. Utöver unika fordon utlovar vi allt från tävlingar och uppvisningar till guidade turer, god mat och härlig musik.

På lördagen står elegans och klenoder från förr på schemat med eleganta bilar som Rolls-Royce och Bentley. Framför slottet pågår Concours d’Elegance, en tävling för utvalda ekipage med extra hög klass. Lyssna på jazz samtidigt som du smuttar på ett glas champagne och betraktar bilarna. På söndagen fyller vi på med ett lite mer sportigt innehåll och adderar tävlingsbilar.

Promenerar du vidare i parken kan du utforska klassiska fordon, prata med utställare och kanske kika under huven. Under hela helgen är Helsingborgs brandkårsmuseum på plats för att visa upp sina fordon och ge möjlighet till barnen att åka brandbil.

Biljetter & priser

I år kan du välja att förköpa en- eller tvådagarsbiljett till Sofiero Classic. Till söndagen har du även möjlighet att köpa en biljett för att komma in tidigare och se när bilarna anländer till parken.

Ordinarie pris:

  • Endagsbiljett: 145 kronor
  • Tvådagarsbiljett: 250 kronor
  • Endagarsbiljett med tidigt insläpp söndag – Se bilarna anlända: 145 kronor

Vänligen notera att priserna gäller för förköp via vår hemsida. Barn under 18 år har fri entré, detsamma gäller för dig med Sofierokort och Kulturkort.

Parkering

Vänligen notera att parkeringsavgiften är 60 kronor. Du betalar avgiften på plats med parkeringsapparna Easypark eller Parkster. Har du inte tillgång till apparna kan du be om hjälp i entrén.

Program

På grund av kraftigt regn kommer söndagens Sofiero Classic att ha ett reducerat antal utställare samt vissa ändringar i programmet förekommer.

Söndag 30 juni
Stig Blomqvist – 40 år som rallystjärna

Vi firar Stig Blomqvist och hans 40 år som världsmästare i rally. Kom och träffa Stig och se honom i en försiktig uppvisningskörning med sin Audi Quattro, bilen som han tog sin VM-titel med 1984. Vi visar också den svenske rallyföraren och världsmästaren Björn Waldegårds Porsche 911, bilen som han vann Monte Carlo-rallyt med 1973.

Anders Rohdin – renoveringsmästare med öga för Rolls-Royce och Bentley
Anders Rohdin är bilmekanikern och företagaren som specialiserat sig på att renovera och putsa upp ”gamla pärlor” till sin forna glans. Särskilt hårt bultar hans hjärta för lyxbilarna Rolls-Royce och Bentley. Här berättar och visar han vad man ska tänka på när man renoverar gamla bilar. Det finns också möjlighet att fråga om råd på plats.

Musik
SOMA – Jazzkvintett underhåller framför slottet. – INSTÄLLT PÅ GRUND AV REGN
Billesholm Big Band underhåller på Kungliga fotbollsplanen. – INSTÄLLT PÅ GRUND AV REGN

Lördag och söndag 29–30 juni
Camping genom tiden – En resa från 1938 års semesterlag till dagens Vanlife-rörelse

Följ med genom campingens historia och njut av utställande ekipage från olika tidsepoker.

Glenn Billqvist – Il Drago Rugente (Den rytande draken)
Glenn Billqvist är en av Sveriges främsta bilbyggare och hans förkrigsfordon är fulla av fantasifulla lösningar. Hans bil Den rytande draken, Il Drago Rugente, liknar de bilar som man satte hastighetsrekord med i början på förra seklet – med en stor skillnad. Dess motor, Isotta Fraschini, satt ursprungligen i ett italienskt bombplan av typen Caproni och har 12 cylindrar och hela 27 liters slagvolym. Upplev Il Drago Rugente på Sofiero Classic!

Helsingborgs brandkårsmuseum
Hör historierna om hur det gick till när brandkåren övade inför kungens årliga ankomst till Sofiero. Se hur det gick till när brandkåren ryckte ut förr i tiden. Barnen får möjlighet att åka brandbil. Åkturen kostar 60 kronor för en vuxen och max 2 barn.

Kristian Haagen – Klockans betydelse inom bilvärlden
Kristian Haagen är en ikon inom klockvärlden. Under Classic berättar han om klockans betydelse inom bilvärlden. På lördagen fokuserar han på den lyx och flärd som vissa bil- och klockmärken andas. På söndagen tar han avstamp i racingens värld. Båda dagarna kan du räkna med att få följa med på en resa genom tiden – och längs en väg där klockor och bilar möts.

Bland utställande fordon kan du få se spännande modeller som Bugatti T-57, Alfa Romeo 6c, Talbot Darraco och Aston Martin DB 6. Du kan också kika på ovanligheter som Ferry Renault (som byggdes för att köra Le Mans 1955), Arnolt Bristol i tävlingsutförande, Chevrolet Camaro – V8 Thundercar, Reynard Formel 3 och mycket mer.

Classic barnaktiviteter för de mindre barnen
Kom till Barnens Sofiero! Vid lekstugorna kan du pyssla och bygga din egen bil. Passa på att köra i kapp med dina kompisar eller varför inte mamma och pappa.

Med reservation för ändringar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.