lördag 14 februari 2015

FILM: Tips till alla hjärtans dag!

Familjefilm:

Snövit!


Snövit är tillbaka i ny utgåva! Ny release nu i februari. Extra mycket extramaterial och nytt kommentatorspår där filmvetare och Walt Disney själv berättar om filmen ...

Ett måste för filmnördar! Och familjer. Och alla små barn som aldrig sett Snövit. Och Greta Garbo fans. Och alla som gillar Bland tomtar och troll (samma feeling, samma tecknare!)

Och ... Ja, detta är en måste-ha-film av olika själ för i stort sett alla.

Disneys första mästerverk --- kanske fortfarande det största?






 

 

Ungdomsfilm:

 

Step Up All In


Kärlek, musik, dans, mer musik, mer dans, gigantisk dansfinal ... Alla får varandra och alla dansar lyckliga i alla sina dagar. Det här är en film för dans-action och musik, inte för djupsinnig handling.
Man kan helt enkelt njuta full ut av detta dansparty som är det sista i Step Up serien.




Att se fram emot:

Playing it Cool


Tyvärr här inte denna film kommit ut till Alla Hjärtans Dag (den kommer ut precis en vecka för sent) MEN det här är en av de bästa moderna romcoms som gjorts. Chris Evans (Captain America) och Michelle Monaghan är urbra i huvudrollerna, och filmen är både en drift med och en hyllning till den klassiska romcomen. Chris Evans spelar en man som aldrig varit kär, men som kämpar med att skriva romcom manus. Livets ironi. Därför låtsas han alltid ha huvudrollen i alla andras kärlekshistorier (på ett Woody Allenskt sätt) och när han blir kär i Michelle kommer hon in i alla hans romantiska fantasier ... roligast är när han är sjöman och hon en filmstjärna i en bar under andra världskriget. Evans och Monaghan är superbra i ALLA sina roller i filmen! Filmen passar faktiskt både de som älskar och de som hatar romantiska komedier!


Säg aldrig aldrig (So it goes)
Varför ska alla romcoms vara om tonåringar? eller folk som ser ut att vara tjugo-någonting? Gamla skådespelare som Keaton och Douglas vet hur en slipsten ska dras och de verkar ha himla kul tillsammans!

Det här är en romantisk komedi av Rob Reiner, som gav oss klassikern "När Harry mötte Sally"Det finns en miljon skäl till att inte tycka om mäklaren Oren Little (Michael Douglas), och det är precis så han vill ha det. Oren vill inget hellre än att sälja ett sista hus riktigt dyrt och därefter gå i pension i lugn och ro. Utan förvarning dyker hans son som han inte träffat på tio år upp och lämnar av ett för honom okänt 9-årigt barnbarn (Sterling Jerins).

Orens lugna och målmedvetna liv vänds upp och ned då han vare sig vill eller kan ta hand om ett barn. Han dumpar istället över henne på sin godhjärtade granne Leah (Diane Keaton) och försöker därmed återuppta sitt gamla liv som om ingenting hänt.

Men så småningom tvingas Oren att öppna sitt hjärta - för sin familj, för Leah, och för livet självt.


För hipster generationen:

What if - eller När Harry Potter mötte Sally


Good friends. Bad idea?

Här finns allt för hipster-generationen: "meet cute" över magnet poesi, "meet cute" över Princess Bride, Girls stjärnan Adam Driver i avklädd biroll ... Zoe Kazan som en mangaliknande huvudrollsinnehavare med stora ögon och ett alter ego som fladdrar fram med ännu större ögon och stora vingar. Ja, Zoe, spelar en tecknare och hennes teckningar blir levande i filmen.

Den hopplöse romantikern Wallace (spelad av Harry Potter killen Daniel Radcliffe) har precis hoppat av sina medicinstudier efter att ha blivit bedragen av sitt livs kärlek och hela hans liv är upp-och-nedvänt. På en fest träffar han Chantry. De fattar omedelbart tycke för varandra, men Chantry är sambo med Ben och har inga planer på att bryta upp från sitt förhållande. Wallace och Chantry kommer överens om att bara vara vänner, men när Ben tvingas flytta till Europa i jobbet, kommer Wallace och Chantry närmre varandra. Alan, Wallaces bäste vän, övertygar honom om att våga satsa allt och berätta för Chantry hur han verkligen känner.

En romantisk komedi om den klassiska frågan om huruvida killar och tjejer kan vara ”bara vänner” när en av dem känner mer än den andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.