torsdag 19 februari 2015

FILM: Love Rosie - ett romantiskt vykort från Irland

They just can't get themselves together.

 

Filmen Love Rosie (baserad på bok av Cecilia Ahern) har mycket gemensamt med One Day (bok av David Nichols). En framgångsrik bok som blir en nästan lika framgångsrik film med charmiga skådespelare i huvudrollerna. I båda fallen utspelar sig handlingen över en längre tid. I One Day träffas två kompisar på samma dag varje år, år efter år. 

 

Emma och Dexter verkar vara ödesbestämda att INTE bli ihop, för deras tajming är urusel. I Love Rosie  följer vi samma premiss. Rosie och Alex är bästa vänner sedan barnsben och de bor i Dublin. De planerar att åka till Boston University tillsammans. Men Rosie blir med barn med skolkompisen Greg och Alex åker till Boston University ensam. Alex blir ihop med Sally ett tag, Rosie blir ihop med Greg, Alex blir ihop med Bethany, Rosie gör slut med Greg … och när hennes far dör köper hon ett hotell med pengarna hon ärvt. Hon flyttar dit med sin  tonåriga dotter och Alex gör slut med Bethany och flyttar också  dit …

 

Manuset pendlar mellan roligt, sorgligt, rörande … och ganska otroligt. Men om man kan bortse från några ologiska saker (som att alla i Dublin pratar brittisk engelska) så har man roligt i sällskap med Rosie och Alex och Lily Collins och Sam Chaiflin är ett par som verkar passa ihop och som det är lätt att heja på.

 

En romantisk feel-good film med vackra miljöer, vackra människor och ett lyckligt slut.

 

Regi: Christian Ditter

Manus: Juliette Towhidi. Baserat på Where Rainbows End av Cecilia Ahern.

Titel: Love Rosie

Medverkande: Lily Collins, Sam Chaiflin, Christian Cooke mfl.

UK, 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.